SUĆUT OBITELJIMA ŽRTAVA

KĆI VOZAČA KAMIONA POSLALA EMOTIVNO PISMO 'Moj tata je uzoran otac, prešao je milijune kilometara bez ijedne nezgode, sigurno nije bilo namjerno'

 
Ivo Filipović
 Srđan Vrančić / CROPIX

Kći vozača Ive Filipovića, koji je skrivio tešku prometnu nesreću kod Novske u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice, a dvije su ženske osobe teže ozlijeđene, poslala je pismo 24sata u kojem prvenstveno izražava sućut i moli za razumijevanje.

- Poštovani, moje ime je Ivana Filipović i kći sam vozača koji je skrivio prometnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti sućut obiteljima nastradale djece u ime mog oca, majke, sestre i cijele naše obitelji - piše i dodaje:

- Neizmjerno nam je žao što se desila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave riječi utjehe kojima se može opisati ta bol. Molim medije da imaju razumijevanja i za nas jer nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira.

Moram dodati i to da je moj tata jedan uzoran otac koji je s kamionom godinama prelazio milijune kilometara da bi prehranio našu obitelj, školovao mene i sestru, bez ijedne nezgode. Ne znam što mu je bilo, ali sigurno znam da tako nešto ne bi učinio namjerno. Još jednom, najiskrenija sućut obiteljima djevojčica i molimo za ozdravljenje još dvije mlade djevojke - prenosi 24sata.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku otvorilo je i formalnu istragu protiv vozača kamiona Ive Filipovića (60) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće u petak na odmorištu autoceste A3 kod Novske. Vozač tegljača ušao je na odmorište krećući se nesmanjenom brzinom od 90 kilometara na sat. Određen mu je jedenomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 02:20