ZAMJENA IDENTITETA

KĆI ŽENE KOJA JE POGREŠKOM POKOPANA U BiH ZBOG NEZAPAMĆENOG PROPUSTA SPLITSKE BOLNICE: 'Ovo je šok, slomljeni smo, samo je želimo vratiti...'

 Tom Dubravec / Ilustracija / HANZA media

Telefonski smo dobili kćer žrtve ne samo korone, nego i zamjene identiteta. Naime, Marijana Devčić, čija se majka trebala vratiti u dom za starije osobe Florence u Seget Vranjicu - a u naravi je pogreškom pokopana u Grudama u susjednoj BiH - tužnim glasom rekla je Slobodnoj Dalmaciji da joj je trenutačno jedina želja vratiti majku. Točnije, majčine posmrtne ostatke...

- Ne zamjerite mi, ne želim se fotografirati za novine, slomljena sam. Da, ovo je dvostruki šok; najprije sam mislila da mi se majka iz bolnice vraća u dom u kojem joj je, moram reći, bilo lijepo. Često smo je posjećivali, veoma je bilo uredno i čisto u domu, a osoblje ljubazno. Majka je voljela život u njemu, imala je kvalitetnu skrb... Kad ono, umjesto povratka - šok: saznajemo da je pokopana, umrla... - slomila se kći pokojnice, briznula u plač.

Pa nastavlja, kad se malo pribrala:

- Strahovala sam da majka ovo neće izgurati, bila je teško bolesna. No ipak, ovakav ishod... Ne, ne namjeravam podizati sudske tužbe, nisam o tome razmišljala. Žao mi je ravnatelja KBC-a Split, dr. Julija Meštrovića, jer mislim da čovjek nije kriv. Veoma je ljubazan, i sam je potresen, osobno nam je došao izraziti sućut.

Ne znam tko je kriv... Ne krivim nikoga, jedino što želim jest dovesti majku kući. Da ovdje počiva u miru - rekla je za Slobodnu Dalmaciju Marijana Devčić, kći preminule Mare Tonke Devčić čija smrt je zbog osobito mučnih okolnosti potresla Hrvatsku i BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:04