OSUĐEN

Kerum dobio šest mjeseci zatvora uvjetno zbog prijetnje: ‘Klošaru četnički, iščupat ću ti gučak!‘

Željko Kerum sada može podnijeti prigovor na kazneni nalog, a zatim slijedi postupak u kojem optužnica ide pred optužno vijeće
Željko Kerum
 Dalibor Urukalovic/pool/pixsell

Zbog prijetnje aktivistu Bojanu Ivoševiću, Željko Kerum je nepravomoćno osuđen na predloženu kaznu od šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, javlja Dalmatinski portal. Uz to, Kerum mora platiti i troškove postupka u iznosu od 1000 kuna.

Željko Kerum sada može podnijeti prigovor na kazneni nalog, a zatim slijedi postupak u kojem optužnica ide pred optužno vijeće. U slučaju da se optužnica potvrdi, slijedi glavna rasprava i na kraju presuda, na koju je opet moguća žalba.

Podsjetimo, protiv Keruma je 15. srpnja podignuta optužnica nakon što je Ivoševiću zaprijetio 'čupanjem gučka'. To je učinio jer je bio ljut što ga je Ivošević na Dalmatinskom portalu nazvao 'malignim tumorom Splita'.

- Ivoševiću, ne znam te niti sam u bilo kojem smislu imao s tobom kontakt, a ti napišeš javno da sam ja tumor grada Splita. Jesi li ti svjestan što radiš? Slušaj, klošaru četnički, pisao si slogan 'Split je ku**c', za tebe sve što je hrvatsko ne valja. Dobio si medijski prostor jer se sprdaš s Hrvatskom. Prešao si mjeru. Smetaju ti Split i Hrvatska, 'ajde u Ravnu Goru, tamo te čekaju tvoji preci. A mene još jednom spomeni, gučak ću ti iščupat', sasuo je prijetnje Kerum.

Ivošević je policiji rekao da je prijetnju shvatio ozbiljno pa je podnesena kaznena prijava.

- Iz podataka u spisu te dokumentacije proizlazi osnovanost optužnice i ponašanje kojim bi okrivljenik ostvario obilježja kaznenog djela koje mu je stavljeno na teret. Uzimajući u obzir sve okolnosti, ali isto tako i potrebu da se jedan ovakav društveni čin sankcionira, sud smatra kako su se ostvarili uvjeti za izricanje uvjetne osude kojom se mogu ostvariti ciljevi specijalne prevencije u ovom slučaju. Po ocjeni suda, izricanjem ovako odmjerene kazne mogu se ostvariti ciljevi specijalne i generalne prevencije, tj. u dovoljnoj mjeri utjecati na okrivljenika da promjeni svoje ponašanje i suzdrži se od činjenja kaznenih djela, odnosno utjecanja i na sve ostale počinitelje ovakvih i sličnih kaznenih djela, ali i na svijest građana o pogibeljnosti kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja njihovih počinitelja, stoji u obrazloženju presude, a javlja Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:48