PRVA SJEDNICA SPLITSKOG VIJEĆA

KERUM IZNENADIO SVE PRISUTNE VIJEĆNIKE: PRVI PUT NA POSAO DOŠAO NA VRIJEME Bivši gradonačelnik se pojavio na Vijeću

Split, 070613.U Banovini je u dobrom raspolozenju izvrsena primopredaja duznosti izmedju Zeljka Kerum i novog gradonacelnika Ive Baldasara.Na fotografiji: dolazak Zeljka Keruma u Banovinu.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX

S par minuta zakašnjenja započela je u velikoj vijećnici u zgradi Banovine konstituirajuća sjednica splitskog Gradskog vijeća.

Sjednicu je otvorio Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije po ovlaštenju Vlade Republike Hrvatske. Potom je intonirana himna Lijepa naša, pa himna Grada Splita, a minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon toga, izabrana je mandatna komisija - predsjednik joj je Ivan Banović (SDP), a potpredsjednici su Srđan Gjurković (HNS) i Luka Podrug (HČSP).

Zanimljivo je bilo vidjeti i bivšeg gradonačelnika Željka Keruma kao vijećnika, isto kao i zamjenika mu Juru Šundova. Na sjednici je bilo prisutno 34 vijećnika od ukupno 35, a nedostajala je Danira Matošić s nezavisne liste Marijane Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:00