KRITIKA ŠEFA HDZ-a

'KERUM JE GRADONAČELNIK S PANCETOM NA GLAVI KOJI VODI GRAD KAO TEATAR APSURDA' Karamarko u Splitu

Split, 150513.Povodom lokalnih izbora u splitskoj sredisnjici HDZ-a odrzana je konferencija za medije.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Čizmić / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na konferenciji za medije u Splitu novinare je uvjeravao da će kandidat te stranke za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević i kandidat za župana splitsko dalmatinskog Zlatko Ževrnja premoćno pobijediti na nedjeljnim izborima, piše Slobodna Dalmacija .

Karamarko je Keruma opisao kao neozbiljnog gradonačelnika s pancetom na čelu koji ne vodi grad nego, kaže predsjednik HDZ-a, teatar apsurda. Split kao drugi grad u državi treba ozbiljnog gradonačelnika, a to je, poentira Karamarko, baš Vjekoslav Ivanišević.

Karamarko, kao i kandidati HDZ-a, nisu spominjali druge protukandidate, na jeziku je samo bio Kerum koji im je očito najveći suparnik.

Dalmatinska metropola je bitna HDZ-u, istakao je predsjednik HDZ koji je u nekoliko navrata spomenuo i Franju Tuđmana, navodeći da je on najveći Hrvat 20-og stoljeća.

Pozdravlja podizanje spomenika Tuđmanu u Splitu, ali se pita je li se to mnoglo napraviti nakon izbora, te osuđuje iskorištavanje Tuđmanovog lika i djela u predizborne svrhe. No, ipak izaslanstvo HDZ će doći na otvaranje, a Karamarko je najavio dolazak i članova obitelji Tuđman.

HDZ-ovci su zadovoljni kampanjom, napose odazivom na njihov središnji skup na splitskoj Rivi.

- Okupljanje nije bilo frizirano. Vidi se da se HDZ vraća, izbacili smo kriminal, a vratili domoljublje. Split je nama jako bitan, postavili smo najbolje ljude na liste u gradovima i županiji. Ževrnja zna stvoriti radna mjesta, organizirati posao, na livadi je stvorio tvornicu novca. To očekujemo da napravi i u županiji. Vjeko pak pozna probleme grada Splita, stari je HDZ-ovac i on je taj ozbiljni gradonačelnik koji treba Splitu - rekao je Karamarko koji je naveo i da prate ankete i izjave raznih analitičara, a oni, napominje, nikako da pogode pravi rezultat.

- Split je s nama, građani su prepoznali prevaru - rekao je pak kratko kandidat za gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević uz poruku da je “HDZ pravi put”.

Kandidat za župana Zlatko Ževrnja istakao je da će se njegovom i pobjedom Ivaniševića stvoriti dobra suradnja između grada i županije jer dijele slične programe i vizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:31