MISLI 21. STOLJEĆA

Kerum o gospodarskoj krizi: Ili ćemo završiti u zatvoru ili ćemo se ubiti

U ovoj zemlji je najlakše uz političare onima koji rade u državnim institucijama i kulturi, oni samo kritiziraju, a znaju da će primiti plaću - rekao je Kerum
 Ante Čizmić / CROPIX

SPLIT - Nas poduzetnike dugoročno se iscrpljuje i na kraju mi nemamo rješenje - ili ćemo završiti u zatvorima jer nismo platili obveze, ili se možemo ubiti - izjavio je gradonačelnik Splita Željko Kerum na otvaranju sajma SASO koji će se na Žnjanu održavati do 23. listopada.

- Represivnim mjerama porezna uprava dođe u kontrolu napraviti porezni nadzor i uviđaj, a potom slijedi - plati pa se žali, ovrha i propada tvrtka. Protiv toga treba dići glas - rekao je Kerum zatraživši od Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore da zaštite poduzetnike, a prenosi HRT.

U nastavku komentara aktualne gospodarske situacije u Hrvatskoj, Kerum je bio žestok prema političarima:

- Njima je najlakše jer se probude nasmiješeni s rukama u džepovima. U ovoj zemlji je najlakše uz političare onima koji rade u državnim institucijama i kulturi, oni samo kritiziraju, a znaju da će primiti plaću - rekao je Kerum.

Požalio se da je iz godine u godinu na sajmu sve manje poduzetnika i izlagača.

- U mojoj firmi, kao i u mnogim drugima, 365 dana godišnje dođu inspektori i traže dlaku u jajetu - zaključio je splitski gradonačelnik.

Sajam je svečano otvorio župan Ante Sanader koji je istaknuo brojne poticaje koje Splitsko-dalmatinska županija daje poduzetnicima.

Jadranka Radovanić, predsjednica Županijske komore Split pri HGK, istaknula je problem nelikvidnosti i brojnosti tvrtki s nula zaposlenika.

Direktor sajma Bogdan Šarić rekao je kako je ove godine na SASO-u 1326 izlagača iz 13 zemalja te kako je to uspjeh u razdoblju krize. Zanimljivo je da je u sektoru obnovljivih energija broj izlagača ove godine povećan za čak 3,5 puta.

Dodajmo kako se danas na Žnjanu nije pojavio nitko iz vrha državne vlasti, iako se sajam održava pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatske gospodarske komore, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:27