GRAD PUN KRITIČARA

Kerum o hotelu Marjan: Uložio sam 80 milijuna eura i volio bih ostati vlasnik ili barem suvlasnik, ali...

Split, 021211.Danas je na splitskom kotaru Mejasi polozen kamen temeljac za najveci trgovacki centar u Dalmaciji, Mill of Split, investitora Tulipan grupe. Kamen temeljac polozio je gradonacelnik Splita Zeljko Kerum zajedno sa clanom uprave Tulipan grupe, Jurgenom Steineckom i njegovim suradnicima.Na fotografiji gradonacelnik Splita Zeljko kerum daje izjavu za novinare.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

Splitski gradonačelnik Željko Kerum rekao je odgovarajući na pitanje novinara o tome kako teče prodaja njegova hotela kako bi volio da hotel "Marjan Hilton" ostane u njegovu vlasništvu .

"Uložio sam 80 milijuna eura i volio bih ostati vlasnik ili barem suvlasnik, a ako se to ne dogodi, da ga kupi neka hrvatska tvrtka", rekao je, dodajući da će hotel, kad se dovrši, sigurno biti jedan od deset najboljih europskih hotela te da će pozvati svoje poslovne partnere da zajedno rade na tom projektu .

Na pitanje da komentira prijedlog koji će se sutra naći na sjednici Gradskog vijeća da grad za prometnice otkupi zemljište od njegova nećaka, odgovorio je da se zemljište kupuje da bi se gradile prometnice, a on o tome ne odlučuje.

"Grad je pun kritičara jer da nije tako, onda se ne bi čekalo 50 godina da se napravi Zapadna obala koja grad svrstava u najjače turističke destinacije na Sredozemlju", rekao je Kerum, dodajući da su njegovi "politički oponenti, kad se krenulo u taj projekt, podizali kaznene prijave, a sada svi govore da je to vrhunska stvar".

Na novinarsko pitanje kako grad namjerava pomoći Hajduku, splitski gradonačelnik je odgovorio kako on "nije taj koji to može odlučiti, nego Gradsko vijeće", a osobno misli kako im treba pomoći.

Gradonačelnik Kerum danas se u Vili Dalmaciji družio s dobitnicima nagrada za životno djelo, osobnih i skupnih nagrada grada Splita za 2011. koje će im biti uručene 7. svibnja, na Dan grada i blagdan Sv. Duje. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja grada Splita donijelo je odluku o dodjeli pet nagrada za životno djelo, tri osobne nagrade te četiri skupne nagrade.

"Neki ljudi rade kvalitetno i dobro, međutim ne dobivaju priznanje za svoj rad", rekao je Kerum i pritom čestitao nagrađenima.

Poslije je novinarima rekao da je i on nagradu grada Splita dobio prije 15 godina. "Skromno ili neskromno, dobio sam je zasluženo. Svih tih godina zapošljavao sam ljude, davao im redovito plaće, kao što radim i danas te servisiram sve svoje obveze redovito, bez subvencija države", istaknuo je Željko Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:42