SLEGLI SE DOJMOVI

Kerum podržao Mihanovića: ‘Skupo će nas stajati ako se sada odlučimo na novi eksperiment...‘

Tvrdi da se problemi koji narednih godina čekaju Split mogu riješiti samo u suradni s državom, odnosno Vladom
Željko Kerum
 Nikola Vilic/Cropix

Kandidat HGS-a za gradonačelnika Splita Željko Kerum, koji nije ušao u drugi krug lokalnih izbora, odlučio je podržati kandidata HDZ-a Vicu Mihanovića.

Kerum je, podsjetimo, dobio 14,96% glasova u utrci za gradonačelnika Splita te nije ušao u drugi krug. Najviše je glasova dobio Ivica Puljak (Centar), 26,82%, a u drugi krug s njim ide HDZ-ov Vice Mihanović (23,23%).

Kerum se danas oglasio na Facebooku te pisao o "problemima koji čekaju Split u iduće četiri godine". Istaknuo je da će 'nas skupo koštati ako odaberemo eksperiment' te da je potrebna suradnja s Vladom.

Kerumovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

- Dragi prijatelji, prošlo je par dana od izbora i dojmovi su mi se slegli. Analizirao sam kampanju i situaciju. Smatram da nisam nigdje pogriješio, jednostavno svi su bili protiv mene i dobro sam i proša. Hvala vam od srca što ste mi dali glas. Gradske probleme poznajem bolje od svih i znam kakvo nas razdoblje čeka. Grad čekaju teške četiri godine, presude u slučaju dr. Kneževića i Spaladium Arene. Radi se o financijskim opterećenjima teškim stotine milijuna kuna. Za vrijeme kampanje stalno sam o tome razmišlja. Šta ako pobjedim i kako to platit kad grad te novce nema? Otić će u blokadu i onda nema projekata, samo će se održavat hladni pogon.

Taj problem možemo riješit jedino sa državom, odnosno vladom ako nam budu željeli pomoć. O prometnicama i gužvama da ne govorim. Kampanja je zabavna i šaljiva, ali kad sve prođe ovi problemi dolaze. Eksperimentirali smo 8 godina i birali loše, ali to je ništa koliko će nas skupo stajat ako se sada odlučimo na novi eksperiment. Mogu li ljudi koji su izgradili karijeru na ruganju premijeru sada od istog tražit spas? Može li na Markov trg ić spašavat Split Ivošević koji se ruga sa Splitom i svetim Dujom? Ovo su pitanja koja će postat jedino važna kada se slegne prašina. Birajte mudro, prije svega mislite na sebe jer su se ona i on za sebe već pobrinuli, napisao je Željko Kerum na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 20:34