URBANISTIČKI SKANDAL U SPLITU

Kerum povećao kvadrate za gradnju oko vile i prodaje je za 14 milijuna kuna više

Gradonačelnik ne prodaje samo urbanističku cjelinu, nego i vrlo vrijedno građevinsko zemljište

SPLIT - Da je splitski gradonačelnik poduzetnik koji po vokaciji spada prvenstveno u trgovce, potvrđuje i najnovija prodaja još jedne vrijedne nekretnine iz njegova pozamašnog carstva, historicističke vile s početka 20. stoljeća, vile Matić ili Rosina na elitnoj lokaciji - splitskim Bačvicama.

Kao baštinik zdravo seljačke trgovine “kupi - prodaj”, a ne ljubitelj kulturne baštine, Kerum je taj dragulj u vizuri uvale Bačvice, zaštićen rješenjem Ministarstva kulture kao kulturno dobro, kupio za 60 milijuna kuna, a sada ga prodaje za oko 74 milijuna.

Isti natječaj

Jer, gradonačelnik trgovac ne prodaje samo urbanističku i ambijentalnu cjelinu, nego jednu od najatraktivnijih gradskih parcela s enormnim pravom gradnje zajedno s projektom koji to omogućuje. A za to pravo umnažanja kvadrata - sam se potrudio.

Naime, taj atraktivni objekt, koji je davne 1901. godine sagradio dr. Marino Šegvić, a 30 godina poslije kupio i u hotel s tri etaže po 210 metra četvornih i dvorištem od 3 tisuće kvadrata preuredio Mate Matić, po važećem urbanističkom planu moguće je gradnjom proširiti čak pet puta. Jer, Kerum je još na kraju mandata bivše gradske vlasti inicirao provedbu urbanističko-arhitektonskog natječaja investitorskog tipa za područje Bačvica, baš kao što je nedavno proveden onaj za ugostiteljski objekt njegove nevjenčane supruge Fani Horvat na Marjanu.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:57