POTOP HGS-a

Kerum se nakon izbornog debakla nije ni pojavio u svojem stožeru: ‘Ma bit će opet gradonačelnik‘

‘Ovim rezultatom nismo zadovoljni. No, ovi su izbori pokazali da se moramo pripremiti za iduće gradske izbore‘ kazao je Stanišić
Željko Kerum
 Tom Dubravec/Cropix

Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, jedine stranke koja je izborni stožer imala u Splitu, kao kandidat HGS-a u X. izbornoj jedinici, neće ući u Hrvatski sabor. Zbog toga Kerum nije niti došao u hotel Corner, na Mažuranićevu šetalištu, u kojem se nalazio njegov izborni stožer.

Malo prije 20 sati prve izlazne ankete prokomentirao je i Igor Stanišić, predsjednik splitskoga Gradskog vijeća.

image
Igor Stanišić
Vojko Bašić/Cropix

- Prema izlaznim anketama, u IX. izbornoj jedinci HGS ima 1,11 posto, a u X. izbornoj jedinici je malo bolji. No, to su izlazne ankete, a ne znamo niti na koliko su mjesta prikupljane - rekao je Stanišić. - Prema nekim mojim neslužbenim podacima, koje sam dobio iz Zagreba, HGS daleko bolje stoji nego što kažu izlazne ankete. No, za to ćemo ipak trebati još malo pričekati - dodao je.

Ipak, malo prije 21.30 sati Stanišić se okupljenima obratio još jednom.

- Nisu se obistinili moji podaci. Ovim rezultatom nismo zadovoljni, nemojmo si lagati. No, ovi su izbori pokazali da se moramo pripremiti za iduće gradske izbore i tu postići još bolje rezultate nego što ih imamo, kao i da nam sada nije mjesto u Hrvatskom saboru. Na idućim gradskim izborima pokazat ćemo našu pravu snagu - rekao je Stanišić, uz velik pljesak nazočnih.

Na pitanje zašto Kerum nije stigao, kratko je odgovorio:

- To ćete morati njega upitati...

Nakon toga upitan je i je li mu žao što Kerum i sada, poslije ovog izbornog poraza, nije sada "tu s njima".

- Naravno da mi je žao, jer Željka Keruma, od kojeg se može mnogo naučiti, uvijek volim vidjeti sa sobom - odgovorio je Stanišić.

- Ovo je prva kontrola HGS-u uoči lokalnih izbora koji će se održati iduće godine. I upravo zbog toga HGS bi trebao iz ovoga izvući pouke i bolje se pripremiti nego sada. Mislim da su simpatizeri Željka Keruma ovim izborima rekli da je on potrebniji i korisniji da bude ponovno splitski gradonačelnik nego da ide u Sabor - rekao nam je Damir Karaman.

U Corneru su se okupili svi najbliži Kerumovi prijatelji i suradnici. Uz već spomenute, tu su se još našli Petroslav Sapunar, Filip Radoš, Tomislav Borozan, Željka Kerum, Davor Grčić-Gaga, Irena Gracin, Lidija Bekavac, Ante Zuanić, ravnatelj Opere HNK Split dirigent Jure Bučević, Edita Grubišić, Damir Margeta, Tonči Omrčen te Damir Ćosić-Roda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:45