PREDSTAVLJEN IZBORNI PROGRAM HDZ-a

Kerum se rukovao s Marasovićem pa prozvao don Grubišića: Otkud tebi pare za plakate?

Na početku su se, naime, predsjednik gradskog HDZ-a Dujomir Marasović i novopečeni HDZ-ov koalicijski partner Željko Kerum rukovali kao da sve do jučer jedan drugoga nisu javno „častili" izrazima „kreten" i „bolesnik"
Split, 111111.Parlamentarni izbori 2011.Hotel Radisson Blue.Predstavljanje predizbornog programa HDZ-a.Na slici: Zeljko Kerum, gradonacelnik Splita i predsjednik Gradjanske stranke na predstavljanju programa. Foto: Josko Supic / CROPIX
 Joško Šupić / CROPIX

Najzanimljivije stvari na današnjom predstavljanju izbornog programa HDZ-a, održanom u splitskom hotelu Radisson pred nekoliko desetaka građana, dogodile su se na početku i na kraju skupa.

Na početku su se, naime, predsjednik gradskog HDZ-a Dujomir Marasović i novopečeni HDZ-ov koalicijski partner Željko Kerum rukovali kao da sve do jučer jedan drugoga nisu javno „častili“ izrazima „kreten“ i „bolesnik“, dok se na kraju skupa Kerum obrušio na don Ivana Grubišića, nazvavši ga posprdno „popom“ i zapitavši se otkud tom njegovom protukandidatu novci za jumbo-plakate, neizravno ga time prozvavši za financijske malverzacije, javlja Slobodna Dalmacija .

Ta situacija, u kojoj koalicijski partner stranke koju policija isljeđuje zbog kriminala proziva za kriminal svećenika iza kojeg u njegovih 75 godina nema ama baš nijedne afere – što se za Keruma nikako ne može reći – bila je toliko tragikomična da su prisutni novinari s mukom suzdržavali smijeh, te je bacila u zapećak sve ono ono što su dotad o izbornom programu HDZ-a govorili glavni tajnik stranke Branko Bačić, umirovljeni general Damir Krstičević i rečeni Marasović.

I dok je tajnik Bačić u ime HDZ-a biračima obećao ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske, zaštitu svih slojeva stanovništa od krize i nastavak započetih reformi, poručivši kako će HDZ do kraja 2013. prepoloviti deficit državnog proračuna, umirovljeni general Krstičević govorio je kako će se HDZ zalagati za pravednu i socijalno odgovornu Hrvatsku, istaknuvši kako će njegova stranka osigurati rodiljne naknade u visini plaće za prvih šest mjeseci, te zadržati izvođenje vjeronauka u školama.

Poručivši kako će HDZ na izborima sigurno pobijediti protiv „koalicije mržnje“, Marasović je potom zborio o svijetloj budućnosti splitskog i dalmatinskog zdravstva pod HDZ-om, dok je posljednji govornik Željko Kerum najavio čak 19 koalicijskih mandata u IX. i X. izbornoj jedinici, izvukavši pritom iz rukava vjerojatno najjači predizborni adut ove koalicije:

- Neka nam Bog pomogne – izjavio je splitski gradonačelnik.

Govoreći o rezultatima istraživanja javnog mnijenja koje daju veliku prednost Kukuriku koaliciji, splitski gradonačelnik Željko Kerum objasnio je prisutnima da te ankete „ništa ne valjaju“, jer da anketari iz tih agencija ne dopuštaju građanima da se slobodno izjasne za koga će glasati, već im „naređuju da kažu ono što se tim agencijama sviđa“. Prisutni su na to reagirali – pljeskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:00