PROBLEMI U SPLITU

Kerum srušio kvorum, revoltiran je rušenjem ugleda Grada dodjelom nagrade "Zlatni k***c‘

I prije samog početka bilo je jasno da su male šanse da bi mogao biti izglasan rebalans proračuna za ovu godinu
Duje Sučić i Tomislav Prljević napuštaju sjednicu
 Duje Klaric/Cropix

Danas je nastavljena 37. sjednica Gradskog vijeća Splita, no i prije samog početka bilo je jasno da su male šanse da bi mogao biti izglasan rebalans proračuna za ovu godinu.

Dok se očekivalo uvodno izlaganje pročelnika za financije Dragana Brtana o rebalansu, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić (HGS), prepustio je vođenje potpredsjedniku Petru Škoriću (HDZ) te izašao iz dvorane Medicinskog fakulteta.

Početku sjednice nisu nazočili vijećnici Kerumova HGS-a, zbog čega nije bilo kvoruma za nastavak zasjedanja. Stoga je Škorić odredio pauzu od 15 minuta radi dogovora kako bi se sjednica mogla nastaviti, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno je Željko Kerum, prvi čovjek HGS-a, revoltiran rušenjem ugleda Grada dodjelom nagrade "Zlatni k***c" pa je bojkotirao pojavljivanje baš na ovoj sjednici gdje su ruke njegovih vijećnika itekako potrebne zbog izglasavanja rebalansa proračuna za ovu godinu.

image
Marijana Puljak
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Petar Škorić i Domagoj Maroević
Duje Klaric/Cropix

Nakon isteka pauze, utvrđeno je da nema kvoruma i da se odgađa sjednica za 15-ak dana, izvijestio je Petar Škorić.

- Dok bude imao utjecaja u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, on će plivat, onog trenutka kad ga izgubi, on će potonuti i napraviti sve da ostane u igri. Meni je nakaradno da bilo tko surađuje s njim, no očito im je stalo do nekih drugih stvari - komentirao je u pauzi Jakov Prkić iz Pametnog.

- Sigurno uzrok bojkota sjednice Kerumovih vijećnika nije ovaj što se spominje po medijima protiv FB stranice Dnevna doza splitskog nereda, već je to samo povod, dok su uzroci puno dublji, gdje on traži neke svoje interese koje dosad nije dobio i traži prostor da dogodine opet ima nekakav utjecaj u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini - smatra Prkić.

Iskreno se nada da će se ipak sjednica nastaviti i da će se koalicijski partneri dogovoriti.

Tonči Blažević (HSLS) smatra kako onaj tko je ozbiljan, treba biti danas u vijećnici.

- Mislim da će se oni dogovoriti, ako ne sada, onda za 10 dana, ali stvar je u tome da većina nas mora uzeti dan godišnjeg odmora i onda se dogodi ovakva situacija. Pa bar nam javite na vrijeme - kazao je i dodao u polušali kako očito "paprike u Rogoznici nisu svima dobro sile".

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix

- Sramoćenje Grada o kojem Kerum govori dolazi od osobe koja najviše psuje ide držati predavanja o pristojnosti i moralu, to je smiješno - podvukao je Blažević.

I saborska zastupnica i potpredsjednica Gradskog vijeća, čelnica stranke Pametno Marijana Puljak komentirala je prekid sjednice na Facebooku.

- Kerum očito nije dobio sve što je tražio i ide se prema raspuštanju gradskog vijeća. Građani Splita su taoci političke trgovine, osobnih apetita, korupcije i klijentelizma već godinama. Mislim da je dosta bilo, napisala je.

Kerum traži zabranu slogana 'Split je k***c'

Iz Kerumovog HGS-a poslali su, naime, priopćenje u kojem su naveli razloge zbog kojih neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća Splita.

Kao razlog su naveli klevetu i blaćenje Splita i građana sloganom 'Split je k***c'.

- Tražimo hitno zabranu tog slogana i kazneno gonjenje njenog autora Bojana Ivoševića, tražimo očitovanje gradonačelnika zašto je dao prostor na Vidilici 15. rujna gdje se održalo to ruglo, tražimo zašto gradonačelnik kao odgovorna osoba nije stao u obranu Splita - naveli su u kratkom objašnjenju iz HGS-a, prenosi Dalmacija danas.

Naime, 15. rujna na marjanskoj Vidilici, dodijeljene su nagrade aktivističke grupe Dnevna doza splitskog nereda koje nosi ime puno simbolike - 'Zlatni k***c', a namijenjena je splitskim novinarima koji se bore da grad još uvijek ostane uspravan.

Dnevna doza splitskog nereda odgovorila je HGS-u i Željku Kerumu putem Facebook stranice.

- S obzirom da se HGS opet klaunizira evo lekcije za njih

1. Dodjela nagrade Zlatni k***c se nije održala na čestici u vlasništvu Grada Splita, žutom bojom je označeno privatno vlasništvo

2. Da se dodjela održala na gradskoj površini svejedno nam ne bi trebala dozvola gradonačelnika jer je ista održana s nogu bez zauzimanja javne površine, a javno okupljanje nije zabranjeno

3. #SplitJeKurac je definicija vaše vlasti, a ne plod naše mašte, stoga možda je vrijeme da prijavite sami sebe za sva sranja koja činite u ovom gradu.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:11