‘OVO JE DNO DNA‘

Kerumov vijećnik pitao Puljka je li bio prijavljen za obiteljsko nasilje, dobio je odriješiti odgovor

"Vi ste svojim pitanjem pali ispod svake razine pristojnosti i ljudskosti, sram vas bilo," poručio je Puljak

Ivica Puljak

 Tom Dubravec/Cropix

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić, vijećnik Hrvatske građanske stranke Željka Keruma pitao je u petak gradonačelnika Ivicu Puljka je li ikad bio prijavljen za obiteljsko nasilje, a Puljak je odgovorio niječno te pozvao vijećnike da osude Stanišića zbog tog pitanja.

"Vi ste svojim pitanjem pali ispod svake razine pristojnosti i ljudskosti, sram vas bilo," poručio je Puljak vijećniku Stanišiću odgovarajući mu na pitanje na sjednici splitskog GV-a u petak.

Puljak je dodao kako treba biti sram svakoga tko sa Stanišićem dijeli mišljenje da može uopće ovakvo pitanje postaviti.

Pri tomu je pozvao ostale gradske vijećnike da "kao ljudi, političari i gradski vijećnici" osude Stanišića zbog pitanja koje mu je postavio. Stanišić je uzvratio kako on ima pravo pitati što on želi te da svojim pitanjem nije ništa insinuirao.

Predsjednik splitskog Gradsko vijeća Jakov Prkić uključio se o raspravu rekavši da "nikad nije bio tužniji i žalosniji " nakon što je čuo Stanišićevo pitanje upućeno gradonačelniku Puljku,

Obraćajući se izravno Stanišiću, Prkić mu je poručio: "Vi znate da ste oslobođeni progona kao vijećnik, ali ja da sam gradonačelnik pozvao bih vas vani da ponovite to pitanje i onda rješavao. Ovakvo pitanje je dno dna, ispod svakog pojasa i razine " rekao je Prkić.

U raspravi o stanju u Javnoj ustanovi park šumi Marjan dio vijećnika zamjerio je gradonačelniku Puljku što je nedavno razriješio Tomislava Tukića, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove za upravljanje tom park-šumom.

Tražili da se Tukiću, koji je bio na sjednici Vijeća, omogući da s govornice govori o svojoj smjeni. Prijedlog nije dobio natpolovičnu većinu jer je 15 vijećnika bilo za, a 15 protiv. GV ima 31 člana.

Gradonačelnik Puljak se oštrim riječima okomio na Tukića riječima da je on destabilizirao odnose u Ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan, te da ga je zbog toga i smijenio s dužnosti predsjednika Upravnog vijeća te Ustanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:24