U PRAZNO

Kerumova Adriatica uskoro odlazi u stečaj?

Radnici potražuju 34 neisplaćene plaće u visini od gotovo tri milijuna kuna, a njih trinaestero iniciralo je stečajni postupak
Split, 150709.Sjednica Gradskog vijeca Splita. Gradonacelnik Zeljko Kerum stigao je na sjednicu Gradskog vijeca vidno umoran i nervozno je reagirao na raspravu i pitanja gradskih vijecnika. Posebno se okomio na bivseg gradonacelnika Nikolu Grabica.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

Neuspjela prodaja hotela Marjan gotovo je sigurno uvertira u stečaj još jedne tvrtke bivšega splitskog gradonačelnika Željka Keruma - Adriatice d.d.

Kako Kerum u mjesec dana nije uspio prodati nekad slavni splitski hotel, niti ima bilo kakvih naznaka da bi to mogao učiniti u dogledno vrijeme, pitanje je dana kada će sud otvoriti stečaj nad tvrtkom Adriatica, posebice zbog radnika koji potražuju 34 neisplaćene plaće u visini od gotovo tri milijuna kuna.

Sudac Paško Bačić jučer je na ročištu na splitskom Trgovačkom sudu zaključio da će odluku o otvaranju stečaja donijeti uskoro. Iniciralo ga je trinaestero radnika tvrtke koji su sudu predali svu potrebnu dokumentaciju i podatke o blokadi računa.

Uređenje hotela Marjan, kao što je poznato, najveći je uteg oko vrata splitskom poduzetniku i političaru. Kerum je kupio hotel od Hrvatskog fonda za privatizaciju još 2005. godine za iznos 22 milijuna eura najavljujući već tada ulaganje od 130 milijuna eura. Prvo je surađivao s franšizom Hilton, a potom je u hotelijerski biznis namjeravao krenuti samostalno, no nikada nije uspio urediti interijer hotela koji sada izgleda kao sablasna, napuštena zgrada.

Naposljetku je odustao od projekta, te već 2012. najavio prodaju zgrade. Navodno je razlog bilo to što ga je banka počela pritiskati oko povrata kredita od 40 milijuna eura, koliko je podigao za uređenje objekta, a Kerum je najavljivao da će za hotel tražiti ne manje od 80 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:45