DOKAZ IZ ŽUPANIJSKOG

Kerumova Fani protuzakonito kupila 5000 kvadrata zemljišta na Marjanu

 Duje Klatić/Cropix

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum mogao bi slomiti zube na planu svoje djevojke Fani Horvat koja želi graditi kafić na sjevernoj strani Marjana.

Županijsko državno odvjetništvo istražuje je li Fanina tvrtka Latebra na zakonit način došla do vlasništva oko 5000 kvadrata zemljišta unutar park-šume Marjan.

Očitovanje Županije

Rene Laura, glasnogovornica splitskog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je da Odvjetništvo ispituje kupoprodajne ugovore. Tužiteljstvo je od Županije zatražilo očitovanje jesu li suvlasnici nekretnina prije prodaje Latebri isto zemljište ponudili na prodaju Županiji slijedom obveze prema Zakonu o zaštiti prirode, kaže Laura. Postoji sumnja da je Fani Horvat ignorirala Zakon o zaštiti prirode , kojim je propisano da se zemlja unutar zaštićenih područja mora na prvokup ponuditi županiji, državi i gradu, a tek ako oni odbiju, teren može kupiti privatnik.

Nema zahtjeva

Da bi Fani mogla ostati bez zemlje potvrđuje i pregled Arhiva Splitsko-dalmatinske županije iz 2008. gdje nije evidentiran ni jedan zahtjev obitelji Marasović, Tecilazić, Tecilazić Bašić, Engel i Ferić kojim bi nudile Županiji prvokup.

Ostavke sedmero arhitekata

Skupštini Društva arhitekata Split sedmero članova podnijelo je ostavku na dužnosti u predsjedništvu tog društva te u urdeništvu njihova web portala. U svom dopisu ostavke objašnjavaju tvrdnjom da su predsjednik Jurica Jelavić i dio članova predsjedništva degradirali ugled organizacije i doveli do njezine marginalizacije. Optužuju ih da su izgradili klijentelistički odnos s gradskom upravom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:40