STO KVADRATA

Kerumova Fani u ponedjeljak otvara kafić na splitskoj rivi s dvije terase

SPLIT - Poduzetna Fani Horvat, djevojka splitskog gradonačelnika Željka Keruma, otvara u ponedjeljak kavanu na najatraktivnijoj gradskoj lokaciji, na rivi, u neposrednoj blizini Male Banovine, kako Splićani zovu kafić Vjeke Zubaka u kojem je gradonačelnik redoviti gost. Prostor površine veće od stotinu četvornih metara uzet je u najam od Zorana Sikirice, bivšeg člana uprave Hypo Alpe Adria Banke.

Visoki strop

Kako doznajemo od agenata za nekretnine, cijena najma prostora na rivi ne može biti niža od 50 eura za kvadrat, pa bi Fani mjesečno samo za najam prostora trebala izdvojiti barem 6500 eura.

Kavana je jednostavno uređena, u sivim i bijelim tonovima koji s visokim stropom stvaraju dojam prozračnosti, za razliku od ostalih kafića na rivi. Na podu su tamne pločice, zidovi su svijetli, fotelje i dvosjed bijeli, a stolci i stolovi u kombinaciji drva i bijele boje.

Javni prostor

Kavana ima i separe, u kojem se gradonačelnik može skloniti od pogleda znatiželjnih novinara.

Ispred oba ulaza, s rive i s Morpurgove poljane, bit će terasa kafića. Fani Horvat vjerojatno neće imati problema da od Grada Splita ishodi najam javnog prostora za terasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:39