JAVNA DRAŽBA

Kerumova svinjogojska farma prodaje se na Njuškalu: Početna cijena je 9,1 milijuna kuna

Posebno se ističe kako se prodaja ‘‘obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca‘‘
Željko Kerum
 Tom Dubravec/Cropix

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o za 18. prosinca najavila je sudsko ročište za prodaju imovine te tvrtke, a oglas za javnu dražbu svinjogojske farme Miočić-Siverić po početnoj cijeni od 9,1 milijuna kuna objavljen je prvo na Njuškalu, a potom u dnevnom tisku i na stranicama suda i Fine.

U oglasu na Njuškalu dosad prikazanom oko 600 puta, ističe se da ta svinjogojska farma u Drnišu u ''naravi predstavlja građevinsko zemljište površine 135.331 kvadrata i objekte svinjogojske farme''.

Popis nekretnina sadrži sanitarno-garderobne objekte, radionice s garažom i skladištem, vagarske kućice, sekcirnice sa hladnjačom, tovne objekte, proizvodne objekte, reprocentar, sanitarne objekte i spremišta za ekstra ulje i trafostanice smještene na građevinskom zemljištu površine 30.448 četvornih metara. Navodi se i da je su nekretnine vanknjižno vlasništvo stečajnog dužnika Keruma d.o.o.

''Utvrđena vrijednost nekretnine iznosi 9,1 milijuna kuna i ispod te vrijednosti ne može se prodati na ovoj dražbi'', navodi se u oglasu.

Posebno se ističe kako se prodaja ''obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca'' te da zainteresirani za kupnju ''mogu razgledati nekretninu svakim radnim danom''. Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a ročište za otvaranje ponuda održat će se na Trgovačkom sudu u Splitu.

Objava prodaje svinjogojske farme uslijedila je nakon najave prodaje tri prestižne nekretnine Kerumove tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.

Nekretnina najveće vrijednosti bivši je restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok procijenjena na čak 15,17 milijuna kuna koju je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. u ''valu kupovine'' nekretnina po Zagrebu.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenom 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:05