ODUŠEVLJEN DELICIJAMA

Kineski premijer u Esplanadi uživao u štruklima i pašteti od prepelice u marmeladi od rajčice, na meniju se našao i teleći file u umaku od goruščice

 Goran Mehkek / CROPIX

Kineski premijer Li Keqiang nije se u srijedu upoznao samo s hrvatskim političarima, nego i s hrvatskom kuhinjom. Keqiang i hrvatski premijer Andrej Plenković su nakon završenih sastanaka u Banskim dvorima otišli na svečani ručak u zagrebački hotel Esplanade na kojemu je uz kinesku delegaciju bila i hrvatska elita iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i znanosti. Na ručku su tako bili biznismeni koji već posluju u Kini, zatim oni koji se tek spremaju iskoračiti na to ogromno tržište, kao i pripadnici društva koji su se pojavili u znak poštovanja.

Među istaknutijim predstavnicima hrvatske poslovne zajednice bili su Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Darinko Bago, čelni čovjek Končara, Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole T...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 10:02