POSAO IDE DALJE

Kinezi navečer slijeću u Dubrovnik: Stižu i zavarivači koji će raditi na mostu Pelješac

Radnici će biti smješteni u jedan hotel gdje će provesti 14 dana u samoizolaciji, a tek potom će biti upućeni na gradilište
 Hrvatske ceste

Sto i pedeset radnika kineske tvrtke "China road and construction" koja gradi most Pelješac krenuli su u petak ujutro iz Kine specijalnim avionom prema Dubrovniku gdje bi trebali sletjeti navečer, saznajemo u Hrvatskim cestama.

Među njima je i 100 zavarivača čiji se dolazak nestrpljivo iščekuje kako bi moglo početi spajanje dijelova čelične konstrukcije mosta Pelješca.

Nakon dolaska u Dubrovnik kineski radnici bit će smješteni u jedan hotel gdje će provesti 14 dana u samoizolaciji, a tek potom će biti upućeni na gradilište I započeti s radom.

image
Hrvatske ceste

Zbog pandemije koronavirusa kineski zavarivači nekoliko mjeseci nisu mogli stići na Pelješac zbog čega je došlo do zastoja u tom dijelu radova na mostu. Na gradilištu pelješkog mosta je 29 elemenata čelične rasponske konstrukcije mosta koje će ovi zavarivači spajati. Iz Kine još treba stići 135 elemenata.

Dio njih već je napravljen u kineskim pogonima i oni će kroz nekoliko mjeseci brodovima biti u upućeni u Hrvatsku.

Kao što je poznato, tri djelatnika Hrvatskih cesta nedavno su otišli u Kinu. Nakon što su 14 dana proveli u samoizolaciji, započeli su provoditi posao nadzora kvaliteta izrađenih dijelova konstrukcije. Bez njihova odobrenja elementi konstrukcije ne mogu biti upućeni u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:04