PONESITE KIŠOBRAN

KIŠA I JAK VJETAR DONOSE SAHARSKI PIJESAK! Nakon nekoliko sunčanih dana, u Hrvatsku stiže pogoršanje

 Damjan Tadić/CROPIX

Nakon nekoliko sunčanih i pravih proljetnih dana, Hrvatsku je zahvatilo nešto nestabilnije vrijeme.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda , Jadran i krajevi uz Jadran danas mogu očekivati oblačno vrijeme s povremenom kišom, a mjestimično su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, posebno u Dalmaciji.

Sjeverni dio zemlje danas će zahvatit će postupno jače naoblačenje, uglavnom u drugome dijelu dana s kišom.

Unatoč naoblaci, vjetar će biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni.

Na srednjem i južnom Jadranu puhat će umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo dok će na sjevernom Jadranu 'vladati' istočnjak i bura.

Bez obzira na lošije vrijeme dnevna se temperatura neće spuštati ispod dvoznamenkastih vrijednosti. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 10 do 16 °C.

Na stranici Meteoalarma izdana su narančasta upozorenja zbog potencijalno jakog vjetra i kiše za područje Dubrovnika, Knina i Splita dok su područja Osijeka, Rijeke i Gospića označena žuto.

Udruga Crometeo je na svojoj Facebook stranici objavila i jednu zanimljivost. Naime, krajem će srijede i osobito u četvrtak kiša na Jadranu, a najviše u južnoj Dalmaciji, sadržavati saharski pijesak.





[SAHARSKI PIJESAK] Krajem srijede i osobito u četvrtak kiša će na Jadranu, a najviše u južnoj Dalmaciji, sadržavati saharski pijesak

Posted by Crometeo on Tuesday, 24 March 2015




Nepovoljan vremenski utjecaj na ljude uzrokovat će poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima.

Moguća je razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Kroničnim bolesnicima preporuča se izbjegavanje dodatnih napora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 11:15