NESTABILNO VRIJEME

Kiši se ne nazire kraj, vrijeme je kao usred jeseni, ali za Prvi maj nam stiže temperaturni šok!

Temperature će biti sve više prema kraju tjedna, više ljetne nego proljetne, osobito u Slavoniji i Baranji, lokalno i do 28-29
 Jure Miskovic/Cropix

Oblačno je diljem Hrvatske, kiša pada uglavnom u unutrašnjosti zemlje, i na sjevernom Jadranu, javlja za N1 meteorologinja Tea Blažević.

U nastavku dana, osobito prema kraju i u noći, intenzivirat će se oborine i na srednjem i južnom dijelu Jadrana, pri čemu može biti neverina. Pritom treba računati na jače udare juga, i do 80 kilometara na sat.

image
PROGNOZA DHMZ
image
PROGNOZA DHMZ

Pod Velebitom puše bura, umjerena do jaka. Sutra će biti manje vjetrovito, ali isto nestabilno i kišovito, osobito duž Jadrana, kad lokalno može biti obilnije oborine. Sutra prema kraju dana oborina će slabjeti, dijelom će se i razvedriti, ali i drugi dio tjedna bit će nestabilan.

Ipak, bit će brojnija sunčana razdoblja, od četvrtka, i postupno sve toplije. Temperature će biti sve više prema kraju tjedna, više ljetne nego proljetne, osobito u Slavoniji i Baranji, lokalno i do 28-29. Ali, to ne znači da će biti stabilno, štoviše, i prvi tjedan svibnja zasad ne pokazuje naznake stabilizacije. U Slavoniji neće biti toliko kišno kao u ostatku zemlje, no nakon vikenda temperature će se ipak s ljetnih spustiti na one proljetne.

image
PROGNOZA DHMZ
image
PROGNOZA DHMZ

Za Prvi maj u Zagrebu najavljenoje promjenjivo vrijeme s malo kiše, koja će se pojačati u nedjelju poslijepodne. Ni ponedjeljak osim nakoliko stupnjeva niže temperature ne donosi značajnu promjenu u vidu padalina.

Kvarner će za vikend imati više oborina i bit će hladniji nego Zagreb, dok Dalmaciju čeka sunce s mogućom kišom u noći na nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:28