OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE

Klasnić će svjedočiti tek za tri mjeseca jer se maloljetnica nije pojavila na policiji!?

Klasnić se u ponedjeljak trebao pojaviti u manchesterskoj policiji na ispitivanju, no ročište je pomaknuto za 1. veljače sljedeće godine
 Jakov Prkić/CROPIX

MANCHESTER - Medijska oluja se stišala, a nova životna drama Ivana Klasnića zasad ostaje bez epiloga. Tek za tri mjeseca Klasnić će dati svoj iskaz pred sudom zbog sumnji za zlostavljanje maloljetnice. Razlog tomu je, kako doznaje Dnevnik.hr, taj što se djevojka koja je optužila Klasnića nije pojavila na saslušanju u policiji.

Za to vrijeme Ivan će do daljnjega nastaviti igrati za Bolton Wanderers, što su potvrdili i u njegovom klubu. To je jedino što su željeli reći, budući da do nastavka policijske istrage odbijaju dati bilo kakav komentar o Klasniću.

Stan na korištenje

Engleski, a i njemački mediji otkrili su verziju oko koje se zadnjih dana koncentrirala policijska istraga. Klasnić je dvojici prijatelja iz Hamburga, navodno njemačkih Hrvata, ustupio svoj stan na korištenje, a oni su potom doveli 17-godišnju djevojku. Naravno, sve dok Ivanovi poznanici ne budu ispitani, opravdane su i sumnje u istinitost tvrdnji dotične tinejdžerice.

Ukoliko ipak pronađe dokaze, policija će slučaj predati nadležnom tijelu, takozvanom Crown Prosecution Service. Tek 1. veljače znat će se hoće li podignuti optužnicu ili će cijeli slučaj biti zatvoren.

Sve je očitije da konkretnih argumenata za optužnicu nema, što zbog odgađanja ročišta, što zbog činjenice da je Klasnić pušten nekoliko sati nakon privođenja. U policiji nisu htjeli komentirati je li ispitivanje produženo zbog ozbiljnosti optužbe i navode da se radi o uobičajenom postupku kojim se želi utvrditi ima li osnova za kaznenu prijavu.

Boltonov trener Owen Coyle ne dopušta da nogomet zbog svega padne u drugi plan. Istragu, naravno, odbija komentirati, a profesionalni odnos prema Klasniću ostao je nepromijenjen.

Podrška i ohrabranje

- Ivana tretiram kao i ostale u momčadi. Možemo pričati samo o njegovom zdravstvenom kartonu. Dakle, postoji oprez zbog ozljede koju je liječio, a kad bude zdrav i spreman, naravno da će biti u konkurenciji - potvrdio je Coyle.

A za vrijeme dok mu iz nogometnih krugova ne prestaju stizati poruke podrške i ohrabrenja, Ivan Klasnić i dalje ne odgovara na telefonske pozive. Posljednji put je u javnosti viđen u nedjelju, kada je igrao utkamicu za svoj Bolton protiv Liverpoola.

Odigrao deset minuta protiv Liverpoola

ČETVRTAK

Manchesterska policija privela je Ivana Klasnića zbog sumnji da je silovao 17-godišnjakinju, i ubrzo ga pustila iz pritvora uz jamčevinu.

PETAK

Klasnić je preko poznanika porekao svoju umiješanost u slučaj i kazao kako su dvojica prijatelja iz Njemačke prenoćila kod njega.

SUBOTA

Owen Coyle, trener Boltona, uvrstio je Ivana Klasnića u kadar dvadesetorice igrača za premijerligaški dvoboj protiv Liverpoola

NEDJELJA

Klasnić je na Reebok stadionu odigrao deset minuta utakmice protiv Liverpoola

PONEDJELJAK

Ročište je Klasniću pomaknuto za 1. veljače sljedeće godine, što je dodatno pojačalo sumnje u pravovaljanost optužbi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:46