LOKALNI IZBORI

Kliman: Bez Vlade i HDZ-a Istra bi ostala bez tvrtki koje su prijetile odlaskom

Naglasio je kako je istarski HDZ velikim zalaganjem proteklih godina učinio mnogo za spas radnih mjesta u Istri
Anton Kliman
 Goran Šebelić/Cropix

Predsjednik istarskog HDZ-a i nositelj županijske liste Anton Kliman rekao je u srijedu u Rovinju da bi bez angažmana HDZ-a Istre i Vlade šire područje Rovinjštine ostalo bez ključnih tvrtki koje su prijetile odlaskom, uključujući i rovinjsku Mirnu te kanfanarski BAT.

"Svakodnevno pokazujemo građanima Istre da iskreno vjerujemo u naš rad i program te da stavljamo razvoj ove regije uvijek na prvo mjesto. Uvjereni smo da će birači prepoznati našu ključnu ulogu u dovođenju novih investicija i projekata u Istri koja se temelji na odličnoj suradnji s Vladom", izjavio je Kliman predstavljajući u Rovinjuizborni program HDZ-a uoči lokalnih izbora.

Naglasio je kako je istarski HDZ velikim zalaganjem proteklih godina učinio mnogo za spas radnih mjesta u Istri.

HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu dr. Irena Hrstić istaknula je potrebu diverzifikacije istarskog gospodarstva s ciljem jačanja ostalih sektora uz već prilično razvijeni turistički sektor.

"Istra mora razvijati ostale grane svog gospodarstva uz turizam. Imamo jake turističke brendove, ali treba doći i do ulaganja u ostala područja, želimo da nam visokoobrazovani ljudi dolaze i investiraju u Istru, da rastu novi start-upovi i da stvaramo prave preduvjete za razvoj održivog gospodarstva i zdravog životnog okruženja", poručila je Hrstić.

Kandidat HDZ-a za istarskog dožupana Diego Antončić pozdravio je velike napore i angažman Vlade glede ostanka tvornice British-American Tobacco u Kanfanaru kojim je spašeno više od 550 radnih mjesta.

Osvrnuo se i na planirane projekte koji imaju potporu Vlade RH na području općine Kanfanar, uključujući revitalizaciju istarske željeznice.

"Ponosan sam da će na temelju našeg zalaganja žitelji općine Kanfanar moći uskoro uživati u brzom i sigurnom željezničkom prijevozu koji će vratiti stari sjaj našoj kanfanarskoj pruzi i Kanfanaru kao njezinom povijesnom čvorištu", zaključio je Antončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:10