POLEMIKA

Klisović odbrusio Plenkoviću: ‘Ono što je zaista bizarno jest koga vi kandidirate za gradonačelnika‘

Plenković je ranije izjavio kako mu je +jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne poznaje dojučerašnjeg gradonačelnika‘
Joško Klisović i Andrej Plenković
 Cropix

Joško Klisović, SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, odgovorio je u večernjim satima premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću koji je ranije izjavio kako mu je "jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne poznaje dojučerašnjeg gradonačelnika", spominjući pritom činjenicu da su i Klisović i Bandić bili u SDP-u te da je Bandić gradonačelnik bio 20-ak godina poentiravši da to znači da Klisović ne poznaje gradske teme.

Klisović se oglasio na Twitteru.

- Vidim da su moju izjavu prinijeli pozornosti gospodinu Plenkoviću, žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme države - što od njega očekuju građani! Nažalost, premijeru je važnije jesam li osobno odnosno privatno poznavao gradonačelnika Milana Bandića.

Ponovit ću: nisam ga osobno poznavao, nisam se družio s njim, poznavao sam ga samo kao javnu osobu. Ušao sam u bitku za Zagreb jer želim pomoći svom gradu koji je zapušten, ponižen, financijski uništen!

A ono što je zaista bizarno je to što gospodin Plenković za gradonačelnika Zagreba kandidira čovjeka koji je dizao ruku za promašene proračune, blok Badel, kredit za žičaru... Čovjeka koji bi danas zaustavljao prodaju Gredelja, Paromlina, Zagrepčanke, a za prodaju je glasao u Skupštini!?

Vrijeme je da na čelo Zagreba dođe čovjek koji nije podržavao aktivnosti i nije kontaminiran osobnim prijateljstvima s ljudima koji su doveli grad u današnje stanje. Vrijeme je za novu eru Zagreba!, napisao je Klisović.

Do polemike s premijerom došlo je nakon što je Klisović gostujući u emisiji 'Nedjeljom u 2' izjavio kako Bandića nije osobno poznavao. Plenkovića je to začudilo.

- Imate kandidate koji su u stanju reći da nisu osobno niti poznavali gradonačelnika koji je iz SDP-a, koji je tu bio gradonačelnik 20 godina. To je rekao gospodin Klisović kojeg ja poznajem 25 godina. Moram reći da mi je to jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne poznaje dojučerašnjeg gradonačelnika koji je tu bio 20 godina. Znači da ne poznaje teme, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:19