KAKVA KONVERZIJA!

Klizački savez članarine digao s 40 kuna na - 40 eura. Nije greška, evo kako su nam to objasnili

Sportaši učlanjeni u savez tako će od 1.1. prvo učlanjenje plaćati gotovo 300 kuna iako je cijena godinama ranije iznosila tek 40 kuna

Ilustrativna fotografija

 Yay Media As/Alamy/Alamy/Profimedia/Yay Media As/alamy/alamy/profimedia

Prvim danom nove godine i ulaskom Hrvatske u eurozonu, Hrvatski klizački savez podigao je cijene članarina za registraciju novih članova s 40 kuna na 40 eura, a obnovu registracije s prijašnjih 20 kuna na novih 20 eura.

Iz saveza su potvrdili da se ne radi o pogrešci, no tvrde da poskupljenje nema nikakve veze s prelaskom na novu valutu, već da se radi o drugim razlozima zbog kojih su bili primorani podići cijene.

- Nove cijene rezultat su usklađivanja s novim Zakonom o sportu. Ukinuta je naknada za prelazak iz jednog u drugi klub, koja je iznosila 2000 kuna, pa sad sportaši mogu neograničeni broj puta u sezoni promijeniti klub. Nečime se to ipak mora regulirati, a nove cijene su u skladu s drugim svjetskim, europskim i regionalnim cijenama - rekla je predsjednica saveza Morana Paliković Gruden.

image

Morana Paliković Gruden

Bruno Konjevic/CROPIX

Dodala je da se cijene nisu mijenjale posljednjih 30 godina te da je to danas realna tarifa, kao i da su promjene klubova u individualnim sportovima relativno česte, a administrativno komplicirane.

- Prije smo imali prijelazne rokove kad su se klizači mogli seliti iz klubova i svaki od tih rokova imao je različite tarife. Postojao je pravilnik kojim je sve to bilo uređeno, a promjenom Zakona došlo je do promjena u cijeni. Propisi su uređeni tako da se nadamo da ih neće biti potrebno mijenjati barem narednih 10 godina - objasnila je predsjednica saveza.

Samu odluku o rastu cijene donio je izvršni odbor saveza. Sportaši učlanjeni u savez tako će od 1.1. prvo učlanjenje plaćati gotovo 300 kuna iako je cijena godinama ranije iznosila tek 40 kuna.

Obnova registracije, koju su sportaši dužni obnavljati na godišnjoj bazi, koštat će 150 kuna u usporedbi s prijašnjih 20 kuna, što je povećanje od 650 posto. S druge strane, promjene klubova klizačima će biti potpuno besplatne i njihov će broj biti neograničen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:35