NE MOŽE SE DALMATINOM

Ključna dionica autoceste A1 zatvorena zbog - greške. Radovi su trebali biti završeni u zoru, no sve se odužilo

Nakon provedenog testiranja u fazi povratka na stari sustav nastao je tehnički problem koji izvođač radova otklanja

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/CROPIX

Dionica A1 od čvora Ogulin do čvora Brinje i dalje je zatvorena zbog sigurnosti prometa, izvijestili su u utorak iz Hrvatskih cesta (HAC) i dodali kako će se promet odvijati obilaznim pravcima.

Objasnili su kako su radovi završnog testiranja novog sustava daljinskog vođenja prometa počeli u ponedjeljak u 22 sata, a planirano vrijeme radova bilo je do 5 sati ujutro kad je i promet trebao biti pušten. No nakon provedenog testiranja u fazi povratka na stari sustav nastao je tehnički problem koji izvođač radova otklanja, dodali su iz HAC-a.

Iz tog razloga, kažu, promet nije moguće trenutno pustiti tom dionicom dok sustav ne bude u potpunosti funkcionalan.

Do otklanjanja pogreške, promet će se odvijati obilaznim pravcima: smjer Zagreb - Dubrovnik: - čvor Ogulin (A1) - D42 - D23 - čvor Brinje (A1) te smjer Dubrovnik - Zagreb: - čvor Brinje (A1) - D23 - D42 - čvor Ogulin (A1).

Iz Hrvatskih autocesta podsjetili su da su u više navrata obavještavali javnost o uvođenju novog sustava za nadzor i upravljanje prometom duž cijele mreže autocesta pod njihovim upravljanjem, zbog čega su pojedine dionice zatvarane za sav promet kako bi se testiranje novog sustava obavljalo bez ugrožavanja sigurnosti prometa.

Promet će se do otklanjanja pogreške voditi obilaznim pravcima o čemu će korisnici biti obaviješteni putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja te je stoga važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), poručili su iz HAC-a.

Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. siječanj 2024 06:05