JEDNOGLASNA ODLUKA

Klub Zeleno-lijevog bloka uoči superizborne 2024. godine mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!

Proces spajanja tri stranke u stranku Možemo! počeo je sredinom prosinca prošle godine

Bojan Glavašević

 Damjan Tadic/CROPIX

Iz dosadašnjeg Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka izvijestili su u ponedjeljak da jednoglasnom odlukom članova mijenjaju naziv u Klub zastupnika Možemo!, što je, kažu, još jedan korak u sklopu jačanja i povezivanja zeleno-lijeve političke opcije uoči superizborne 2024.

Saborski Klub zastupnika Zeleno-lijevog bloka (Možemo!, Nova ljevica, nezavisni zastupnik Bojan Glavašević) jednoglasnom odlukom članova mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!, izvijestili su iz tog Kluba.

Nakon odluke o ulasku u proces spajanju stranaka Možemo!, Zagreb je naš! i Nova ljevica, pojašnjavaju, promjena naziva Kluba još je jedan korak u sklopu strateškog jačanja stranke te jačanja i povezivanja zeleno-lijeve političke opcije u pripremi za superizbornu 2024. godinu. Proces spajanja te tri stranke u stranku Možemo! počeo je sredinom prosinca prošle godine.

Inače, na inicijativu tog Kluba i Kluba SDP-a najavili su da će se u utorak održati sastanak svih zastupničkih klubova u Sabora na temu postupka donošenja izmjena Zakona o izborima zastupnika i Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Na sastanak su pozvani svi klubovi zastupnika i iz vladajućih te oporbenih redova. Pozvan je i HDZ, no svoj dolazak nisu potvrdili do roka u 16 sati. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je, pak, popodne nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a da ne zna za tu inicijativu, ali da se neće odazvati, jer se HDZ nema što odazivati oporbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 23:02