POZNATO IME

Koalicija DP-a već izgubila jednog čovjeka?! Nikome se ne javlja, ali jaka zamjena već je spremna

Pošto je Kolakušić već najavio i kandidaturu za novi mandat u Bruxellesu jasno je kako će u Saboru priliku dobiti netko drugi

Kolakušić, Radić i Bartulica

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao kako mu se koalicijski partner Mislav Kolakušić (čelnik stranke Pravo i pravda) ne javlja ne telefon, jasno je da DP više ne kontrolira 14 nego 13 novoosvojenih saborskih mandata.

No kako je Kolakušić i ranije najavljivao da nikakvi poslijeizborni pregovori s HDZ-om ne dolaze u obzir, lideri DP-a neće puno očajavati, jer će bez Kolakušića imati širi manevarski prostor za pregovore i eventualan dogovor s HDZ-om.

Uostalom, Mislav Kolakušić najvjerojatnije uopće neće biti saborski zastupnik pošto je ta funkcija - po sili zakona - nespojiva s njegovom dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

A pošto je Kolakušić već najavio i kandidaturu za novi mandat u Bruxellesu, na lipanjskim izborima za Europski parlament, jasno je kako će u Saboru priliku dobiti netko drugi.

A tko će to biti, zasad nije najjasnije pošto Kolakušić ne želi odgovoriti na naša pitanja vezana uz njegov saborski status.

U međuvremenu se pojavila i spekulacija kako bi, kao Kolakušićeva zamjena, u Saboru mogao ući Zlatko Hasanbegović koji je na jučerašnjim izborima zauzeo drugo mjesto na listi koalicije DP-a i "Prava i pravde" u I. izbornoj jedinici.

Hasanbegović je osvojio 6.157 preferencijalnih glasova, što je jako dobar rezultat čak i u usporedbi s odličnim rezultatom Mislava Kolakušića koji je osvojio 8.361 preferencijalnih glasova.

Ni Hasanbegović nije želio komentirati spekulacije o svom ulasku u Sabor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:13