VREMEŠNI LOPOV

Kod igrališta i crkve pune tri godine netko je provaljivao u vozila, svi su se iznenadili tko je krivac

Policija je 68-godišnjeg Velikogoričana predala pritvorskom nadzorniku zbog pet provala u automobile, šteta premašuje 1000 eura

Provala u auto

 Elmar Gubisch/Panthermedia/Profimedia/Profimedia

Sredovječnom lopovu parkiralište nogometnog kluba u Školskoj ulici u Vukovini učinilo se idealnim mjestom na kojem može neometano vježbati svoje provalničke aktivnosti u vozila.

No, velikogoričkim policajcima je ta serija provalničkih krađa tijekom pune tri godine dozlogrdila te su joj uspješno prekjučer stali na kraj. Lisice na ruke stavili su 68-godišnjem umirovljeniku kojeg su po dovršetku istraživanja uspjeli povezati sa pet krađa.

Odradio ih je, kažu iz zagrebačke policije, tijekom 2021, 2022, 2023 i početkom ove godine ukupno pet. Do odabrane lokacije je dolazio Ford Focusom zagrebačkih oznaka nakon čega se dao u akciju. Prikladnim alatom je provaljivao u parkirane aute iz kojih je krao torbice, ruksake, novčanike, naočale, novac i ostale predmete koji su mu se činili zanimljivi.

Osim kod igrališta, policija je otkrila i da je operirao u siječnju 2021. na isti način na parkiralištu ispred crkve u Školskoj ulici gdje je provalio u auto i ukrao torbicu, mobitel i novčanik.

Pričinjena materijalna šteta premašuje 1000 eura, a umirovljenika su istražitelji po dovršetku istraživanja predali uz posebno izvješće pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:56