IZGORJELO 40 HEKTARA

Kod Šibenika buknula tri požara i spojila se u jedan, zaprijetili su i kućama: Dio županije ostao bez struje

U gašenju požara sudjeluje 57 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz Šibenika i drugih mjesta Šibensko-kninske županije
Kanader gasi požar, Ilustracija
 Niksa Stipanicev/Cropix

Vatrogasci od iza ponoći gase požar na području Jadrtovca kod Šibenika kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 40 hektara, izvijestila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Županijski vatrogasni centar Šibenik primio je pola sata iza ponoći dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadrtovac te još nekoliko dojava o požarima u blizini.

U gašenju požara, koji je stavljen pod nadzor vatrogasaca, sudjeluje 57 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz Šibenika i drugih mjesta Šibensko-kninske županije a od jutros u gašenje su uključena i dva kanadera. Po

Zbog požara je isključen 30-kilovoltni dalekovod, a povremeno su bile zatvorene lokalna cesta Žaborić-Jadrtovac i jadranska magistrala kroz Žaborić.

Kako Šibenski doznaje iz županijskog Centra 112 na području između Jadrtovca i Žaborića nešto iza ponoći je buknulo više požara koji su se tijekom noći spojili u jedan. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i stambenim objektima, no vatrogasci su ih obranili.

Od dva sata, pa sve do 4,30 sati bio je prekinut promet Jadranskom magistralom, a još uvijek je zatvorena cesta između Jadrtovca i Žaborića.

Također, zbog gašenja i djelovanja kanadera južni dio županije nema struje.

Opožarena površina je oko 40 hektara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:41