PROVODI SE OČEVID

Kod Unija potonula talijanska jahta, nitko od četvero članova posade nije ozlijeđen

Službenici Lučke kapetanije Rijeka vlasniku potonule motorne jahte izdali su nalog za vađenje plovila s dna mora

Kod otoka Unije potonula je motorna jahta

 Vid Vidovič/Jadranski.hr

Talijanska motorna jahta potonula je u srijedu popodne kod otoka Unije, a nitko od četvero članova posade koji su u tom trenutku boravili na njoj nije ozlijeđen, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Službenici Lučke kapetanije Rijeka od srijede provode očevid o uzrocima potonuća.

image

Kod otoka Unije potonula je motorna jahta

Vid Vidovič/Jadranski.hr

Riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC Rijeka zaprimila je poziv očevidaca o potonuću u srijedu u 15,42 sati. Četvero Talijana tonuću jahtu napustilo je pravovremeno brodskim tenderom i nisu prijavili nikakve ozlijede, istaknuto je u priopćenju.

Jahta je potonula nedaleko od obale otoka Unije, gdje od četvrtka ujutro pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite obavljaju podmorsku provjeru stanja trupa plovila kako bi se utvrdio uzrok prodiranja mora i potonuća te kako bi se potonulo plovilo pripremilo za izron na površinu.

image

Kod otoka Unije potonula je motorna jahta

Vid Vidovič/Jadranski.hr

Službenici Lučke kapetanije Rijeka od srijede provode očevid o uzrocima potonuća, izjave brodolomaca uzete su u okviru očevida, a vlasniku potonule motorne jahte izdali su nalog za vađenje plovila s dna mora.

Po dojavi o potonuću, u srijedu su Lučka kapetanija Rijeka, lučke ispostave Mali Lošinj i Cres te Županijska lučka uprava Mali Lošinj proveli koordiniranu akciju radi osiguranja mjesta potonuća od onečišćenja mora uslijed eventualnog istjecanja goriva iz brodskog spremnika.

Na mjestu potonuća postavljene su plutajuće brane, a dodatne brane osigurali su djelatnici tvrtke specijalizirane za pružanje komercijalnih usluga sprječavanja i uklanjanja onečišćenja iz mora, ističe se u priopćenju.

image

Kod otoka Unije potonula je motorna jahta

Vid Vidovič/Jadranski.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2022 19:49