OTKRIVAMO

KOJA JE STVARNA VEZA IZMEĐU ŽALAC I JOLLYJA? Tvrtka čovjeka koji je roditeljima ministrice navodno iznajmio Mercedes nedavno pobijedila na natječaju

 
Gabrijela Žalac, Josip Stojanović Jolly
 Goran Mehkek/Marko Mrkonjić/Nikša Stipaničev / Cropix

Tvrtka Jolly Auto line u vlasništvu poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja u siječnju ove godine dobila je unosan posao na natječaju koji je financiran iz fondova Europske unije.

Riječ je, podsjetimo, o istom podzetniku u čijem vlasništvu je i tvrtka za najam luksuznih vozila Star Renta car kojoj pripada luksuzni Mercedes E klase parkiran u dvorištu ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac. Porijeklo i svrhu automobila ministrica se ovih dana trudi objasniti.

Riječ je o natječaju za modernizaciju splitskog javnog gradskog i prigradskog prometa vrijednog 75 milijuna kuna bez PDV-a koji se u cijelosti finacira nepovratnim sredstvima EU-a. Na natječaju se nabavljaju 34 autobusa od čega 20 gradskih zglobnih i 14 gradskih solo autobusa.

Prema informacijama koje smo dobili od Miroslava Delića, direktora splitske gradske tvrtke promet d.o.o na natječaj su se javile tri tvrtke, a ugovori su sklopljeni s dvije koje su prema pristiglnoj dokumentaciji dale najbolje ponude.

Ponude su otvorene 16. listopada prošle godine, a ugovori su potpisani 15. siječnja ove godine. Najveći dio posla pripao je tvrtki Jolly Autoline koji je sa splitskog gradskom tvrtkom Promet potpisao ugovor vrijedan 50,676.420 kuna za nabavu 20 gradskih zglobnih autobusa, dok je tvrtka Auto Hrvatska prodajno - servisni centri iz Hrvatskog Leskovca sklopila ugovor vrijedan 23,321.340,00 kuna za nabavu 14 gradskih solo autobusa.

Delić nam je pojasnio da je natječaj proveden i okončan u vrijeme dok on još nije bio na čelu splitske gradske tvrtke (direktor je tek mjesec dana), te istaknuo da je natječaj raspisalo Ministarstvo mora prometa i infrastrukture. Ugovoreni autobusi će, kazao nam je, biti isporučeni najdalje devet mejseci od sklapanja ugovora dakle do 15. listopada.

U tijeku je, međutim, još jedan natječaj za modernizaciju splitskog gradskog i prigradskog prometa kojeg je raspisalo izravno Ministartvo regionalnog razvitaka i europskih fondova i to za nabavu dodatnih 18 autobusa od čega 10 zglobnih i 8 solo autobusa. Natječaj je vrijedan nešto više od 44 milijna kuna. Taj je natječaj, kako nam je pojasnio direktor splitske gradkse tvrtke Promet Miroslav Delić još uvijek otvoren, rok za predaju ponuda istječe 4. travnja ove godine.

Na pitanje je li se i na taj natječaj javila tvrtki Jolly Auto line u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollya, Delić je odgovorio kako će se ponuđači znati tek nakon 4. travnja ove godine.

Jutarnji list je već objavio da je Mercedes E klase u vlasništvu tvrtke šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića već dva mjeseca parkiran u dvorištu ministrice Gabrijele Žalac. Automobil je nov i registriran je 28. siječnja ove godine, a ministrica tvrdi da ga je unajmio njezin otac, te da je njezinom dvorištu parkiran jer u dvorištu njezinih roditelja nema dovoljno mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:04