NEDJELJOM U DVA

KOLAKUŠIĆ 'Kandidirat ću se na izborima za EU parlament, zakon ne brani sucima kandidaturu. Želim biti i predsjednik RH i osvojiti Sabor'

Mislav Kolakušić
 Davor Pongracic / CROPIX

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva rekao je da se planira kandidirati na izborima za Europski parlament.

- Tisuće građana od mene zahtijeva da poduzmem konkretne mjere, rekao je između ostalog Kolakušić tvrdeći da se nema namjeru povući sa sudačke dužnosti jer mu, kako on tumači, zakon kao sucu omogućuje kandidaturu. Ipak, kasnije je rekao da će mu dužnost prestati danom početka mandata, ako ga osvoji.

Kolakušić je rekao da će na njegovoj listi biti isključivo građani i to raznoliki profili ljudi, a izbore će financirati vlastitim sredstvima te donacijama građana.

- Naslijedio sam dva stana nakon smrti roditelja. Drugi dio će se financirati donacijama građana, rekao je, a da će se kandidirati voditelju Aleksandru Stankoviću potvrdio je tek nakon što ga je ovaj to pitao nekoliko puta. Svaki put je na izravno pitanje prije toga odgovarao svojim viđenjem aktualne društveno političke situacije u Hrvatskoj.

Kolakušić kaže i da nakon europskih izbora sa svojom političkom opcijom planira izaći i na predsjedničke i parlamentarne izbore.

- Kada pobijedim na predsjedničkim izborima, povući ću se iz Europskog parlamenta, a umjesto mene će doći zamjenik, rekao je.

Kolakušić je također izjavio da želi da njegova opcija pobijedi na parlamentarnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:20