KAOS

KOLAPS NA GRANICI, KOLONE SU KILOMETARSKE, ČEKA SE SATIMA Hrvatska policija pootvarala sve trake, ali Slovenci ne odustaju od rigoroznih kontrola

Bregana
 Boris Kovačev / CROPIX

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Vozači se upozoravaju da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Prema HAK-ovim informacijama od podneva, povremeno je pojačan promet vozila na sljedećim graničnim prijelazima:

  • u oba smjera: Plovanija, Kaštel, Ličko Petrovo Selo, Županja;
  • na ulasku: Bajakovo, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Jasenovac, Dvor;
  • na izlasku: Požane, Pasjak, Rupa, Jurovski Brod, Bregana, Bregana Naselje, Macelj i Otok Virje.

HAK javlja da se na svim navedenim prijelazima čeka dulje od pola sata, a slovenski DARS javlja da je najteže na prijelazu Bregana-Obrežje, gdje automobili na ulazak u Sloveniju čekaju gotovo dva sata. Na prijelazu Macelj-Gruškovje na ulazu u Sloveniju čeka se sat vremena, dok se na ključnim istarskim prijelazima čeka oko pola sata.

Hrvatski MUP je u nedjelju priopćio da će policija poduzeti sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju kako bi ublažio najavljeni kaos.

- Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa, objavio je MUP uz napomenu da ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja.

Darko Golubović, šef smjene na graničnom prijelazu Bregana kazao je za televiziju N1 kako je hrvatska policija otvorila sedam izlaznih traka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:45