ZIMSKI UVIJETI

KOLAPS U CIJELOJ ZEMLJI Željeznički promet teče otežano, otkazano nekoliko autobusnih linija iz Zagreba prema moru

 Andrija Lučić/Cropix

ZAGREB - Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima sve pruge otvorene su za promet, no zbog velikih količina snijega na nekim relacijama ima problema u željezničkom prometu koji uzrokuju kašnjenja putničkih vlakova, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ).

HŽ ističe da su sve dežurne ekipe na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila, kako bi se svi kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura otklonili što prije.

VIDEO, FOTO, TOTALNI PROMETNI KOLAPS U 24 sata palo pola metra snijega: Nekoliko autobusnih i tramvajskih linija ne vozi, zastoji po cijelom gradu!

U zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu otkazane su četiri garniture vlaka, a ostali vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne između 5 i 30 minuta. Na vinkovačkome, koprivničkome i varaždinskome području vlakovi voze otežano i s kašnjenjima.

U lokalnom i međugradskom prijevozu otkazani su vlakovi na relacijama Novska - Zagreb Glavni kolodvor, Zagreb Glavni kolodvor - Ogulin, Ogulin - Zagreb Glavni kolodvor, Sisak Caprag - Zagreb Glavni kolodvor (putnike preuzima vlak iz Sunje za Zagreb Glavni kolodvor), Karlovac - Bubnjarci, Duga Resa – Zagreb Glavni kolodvor, Zagreb Glavni kolodvor - Duga Resa te Ogulin – Moravice.

Brzi i IC-vlakovi vozit će kao putnički, odnosno zaustavljat će se na svim kolodvorima i stajalištima kako bi svi putnici stigli do svojih odredišta.

HŽ navodi i da će između Sunje i Novske te obratno od 12.40 do 22.00 sata putnike prevoziti autobusi.

Željeznički promet zbog velikih količina snijega teče otežano u Gorskome kotaru, a veća kašnjenja bilježe se između Ogulina i Rijeke te obratno.

HŽ se zbog poteškoća u prometu ispričava svim putnicima i moli ih za razumijevanje.

Otkazano nekoliko autobusnih linija iz Zagreba prema moru

Zbog obilnih snježnih padalina otkazano je nekoliko autobusnih linija koje prometuju iz Zagreba i to u smjeru Rijeke, Zadra i Dubrovnika, doznaje se u Autobusnom kolodvoru Zagreb (AKZ).

Prometuje većina linija, a iz Zagreba prema Rijeci, Zadru i Dubrovniku otkazano je njih pet-šest, dok autobusi iz pravca Rijeke, Kvarnera i Gorskog kotara u dolasku kasne oko dva sata, a jednako tako i linije koje dolaze iz Dalmacije, doznaje se u AKZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:50