ODNOSI U ZAGREBU

Kolarić (SDP): ‘Još nema sporazuma s Možemo!, ali većina u Skupštini nije upitna‘

Mi s partnerima sjednemo i razgovaramo, nemamo formaliziran sporazum, ali suradnja postoji, dodao je

Branko Kolarić

 Vanesa Pandzic/CROPIX

V.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić potvrdio je u srijedu da još uvijek nije dogovoren novi formalni sporazum o suradnji s Možemo! u Zagrebu, ali i dodao kako stabilnost većine u Gradskoj skupštini nije upitna.

Mjesec dana nakon raskida koalicijskog sporazuma SDP-a s Možemo!, što je potez koji je sad bivšeg predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca koštao tog statusa i mjesta u stranci, još uvijek nema novog sporazuma o suradnji između te dvije stranke u Zagrebu.

Iako je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prošloga mjeseca najavio da bi se novi okviri suradnje trebali dogovoriti do sljedeće sjednice Gradske skupštine, to se nije dogodilo.

No SDP i Možemo! nastavljaju suradnju u Gradskoj skupštini.

“Mi s partnerima sjednemo i razgovaramo, nemamo formaliziran sporazum, ali suradnja postoji. Onaj sporazum je raskinut, radimo na sklapanju novog, ali stabilnost većine u Skupštini nije upitna u ovom trenutku”, rekao je Kolarić za Hinu uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović dodao je da SDP još unutar stranke "mora dogovoriti platformu za razgovore" te ponovio da, do postizanja formalnog dogovora, vladajući mogu računati na njihovu podršku.

U međuvremenu, u klubu SDP-a u Skupštini, nakon prošlomjesečnih događaja, promijenila se situacija pa je u njemu, umjesto izbačenog Gotovca, Ivan Račan, a s pet zastupnika pao je na četiri jer je iz njega istupila nezavisna zastupnica Dina Vasić, koja sad nastavlja djelovati u Gradskoj skupštini bez članstva u ijednom klubu.

Tako se navodi i na stranicama Gradske skupštine, prema kojima je Račan novi predsjednik kluba SDP-ovih zastupnika, a u njemu su Joško Klisović, Davorka Moslavac Forjan te Renato Petek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:15