NAPAD U VIŠKOVU

KOLEGE RIJEČKOG SPASIOCA ZGROŽENI NJEGOVIM ISPADOM PREMA SRPSKOM POVRATNIKU 'Njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a'

 
 Karmen Mrkić / CROPIX arhiva

Nakon što je otkriveno da je za napad na 70-godišnjeg srpskog povratnika Dobrivoja Arsića osumnjičen Matko Škalamera, dobar dio Rijeke, ali i poznanika riječkog pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, ostao je u šoku.

Naime, osumnjičeni Škalamera je dugogodišnji član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja, vrhunski alpinist, osoba koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude, piše danas Novi list, koji je zatim kontaktirao čelnika Hrvatske Gorske službe spašavanja Vinka Prizmića, koji se ogradio od čina Matka Škalamere.

'Govorim u svoje ime, ali se ograđujem od postupaka kolege Škalamere. Znam ga kroz godine zajedničkog rada, kvalitetan je alpinist, ali njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a', rekao je Prizmić za Novi list.

I Josip Granić iz Civilne zaštite istaknuo je da je ovakvo nasilje neprihvatljivo.

'Službeno želim reći ispred Ravnateljstva civilne zaštite da ne podržavamo nasilje, mi smo isključivo humanitarna organizacija, a sve vezano za ovakve ispade, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, kao i sve vrste ovakvih i sličnih djela smatramo protuprirodnim u našoj organizaciji. Osobno sam dugo radio sa Škalamerom, bili smo u nizu spasilačkih akcija, surađivali na svim razinama i s te profesionalne strane imam samo riječi hvale za njega', rekao je Granić za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:39