KOLIKO KOME?

KOLIKO MINISTARSTAVA ZAPRAVO ŽELI MOST? Panenić: 'Pa realno nam pripadaju tri, ali još se moramo dogovoriti...'

 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Zastupnik MOST-a nezavisnih lista i načelnik Općine Tompojevci u Slavoniji, Tomislav Panenić, gostovao je u emisiji Novi dan na N1, gdje je govorio, između ostaloga, i o ministarstvima koje bi MOST želio kontrolirati u sljedećoj Vladi, ma s kim ona bila oformljena.

Upitan o listi ministarstava koju je iznijela Ružica Vukovac, Panenić je rekao kako se radi samo o dijelu izjave.

- Nisu to ministarstva koja mi želimo, nego su vezana za reforme koje smo pregovarali, tu nedostaje i ministarstvo poduzetništva, gospodarstva... To su dakle ključna ministarstva koja smatramo najnužnijima.

- Neozbiljno je reći da će sva pripasti nama, nego će biti dogovoreno kada svi sjednemo, rekao je Panenić i dodao da se ukupno radi o 20 ministarstava, i da bi ‘šestina prema tome pripala Mostu, trećina svakoj koaliciji, a šestina bi bili nezavisni stručnjaci.’

Na pitanje kako bi Mostu pripala šestina, odnosno tri, kada je Vukovac nabrojala sedam ministarstava, Panenić je rekao kako je ‘on dodao još tri i da bi to bilo deset,’ ali je ponovio kako se to sve mora dogovoriti uz usuglašavanje ostalih, i da su to ministarstva kroz koja se mogu provoditi reforme koje ih zanimaju, prenosi N1.

- Ne možemo reći da su teme poput abortusa nevažne, ali nisu trenutno prioritet da bi riješili probleme koje Hrvatska ima, rekao je Panenić o ideološkim razlikama unutar stranaka. - Ako ne smanjimo nezaposlenost i ne potaknemo poduzetništvo, možemo se samo baviti ideološkim podjelama. Ne bježimo od tih tema, ali one nisu trenutno prioritet.

- Prvenstveno ćemo se početkom mandata fokusirati na reformu javne i lokalne uprave, monetarni sustav i gospodarstvo. To su najvažnija polja, i niti jedna od tih reformi nije ideološka, najavio je kao prioritet buduće Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:45