NEMA ŽURBE

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NA FACEBOOKU OBJAVILA SVOJU ODLUKU Predsjednica otkrila do kad sigurno neće objaviti kandidaturu za novi mandat

 
Kolinda Grabar Kitarović
 Tomislav Kristo / CROPIX

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odluku o kandidaturi neće objaviti barem do Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, objavila je u četvrtak poslijepodne na svojem Facebook profilu.

"Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno stranci čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači. Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica posljednjih tjedana nije mogla izbjeći pitanja o kandidaturi za drugi mandat.

"Sve u svoje vrijeme, molim vas, dopustite mi da obnašam svoju dužnost. Pa nećemo valjda šest mjeseci razgovarati o izborima", izjavila je prije nekoliko dana u Rijeci.

"Mislim da previše govorimo o izborima i izbornim kampanjama u Hrvatskoj. Koncentrirajmo se na ono što je bitno, a to su nova radna mjesta, da mladi ne odlaze iz Hrvatske, da se razvije Rijeka i svi naši gradovi. Ukoliko neprestano razmišljamo o kampanjama nemamo vremena raditi", poručila je.

Kolindi Grabar-Kitarović podršku je izrazio i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na Svečanoj akademiji u povodu 30. obljetnice osnutka stranke. Nakon svečane akademije predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je da će predsjednica vrlo brzo objaviti svoju kandidaturu, no ona ih je ovim Facebook postom demantirala.

Bačić je tada negirao i da postoje dokumenti ili materijali koji bi je kompromitirali. Jedan od 'najstarijih' HDZ-ovaca Vladimir Šeks prije je kazao kako se "motaju neke priče da bi joj se moglo prišiti nešto što bi ju moglo kompromitirati".

U međuvremenu je kandidaturu istaknuo bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, a od sljedećeg tjedna to će formalno napraviti i Miroslav Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:36