SISAK

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NA MOLITVENOM DORUČKU 'Protiv sam revizije Vatikanskih ugovora, to može biti opasan presedan'

 
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK – Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, bila je glavna gošća i govornica na molitvenom doručku kojeg je u srijedu 6. veljače organizirala Sisačka biskupija. Novinarima, koji su molitveni doručak mogli popratiti samo prvih nekoliko minuta, po dolasku u Sisak rekla kako je ovo prvi puta da sudjeluje na molitvenom doručku u Hrvatskoj, ali da je bila na više sličnih skupova u Americi.

- Govorit ću o ulozi žene u crkvi i politici, o važnosti djelovanja političara prema načelima koje su ne samo kršćanske nego i općeljudske: poštenje, moralnost, pravednost, miroljubivost, briga o ljudima, rekla je predsjednica. Na upit kako komentira ponovljene zahtjeve glede revizije Vatikanskih ugovora, predsjednica je rekla da je protiv revizija međunarodnih ugovora, jer to može biti opasan presedan.

- Jedino ukoliko bi se obje strane u ugovoru složile da treba mijenjati neke odredbe, onda je to prihvatljivo. Nisam za tu reviziju, rekla je predsjednica.

Biskup Vlado Košić, domaćin molitvenog doručka, istaknuo je kako ga raduje što je predsjednica prihvatila poziv, jer je važno govoriti o ulozi vjernika u politici. Prošlih godina govornici su na molitvenom doručku bili Ivana Miletić, Marijana Petir, Davor Ivo Stier i brojni drugi, gosti su uvijek načelnici, gradonačelnici, župan, saborski zastupnici, osobe iz javnog života, rekao je biskup Košić. Zaključio je Crkva želi pružiti potporu vjernicima koji su aktivni u politici u rješavanju problema i tema koje se tiču svih vjernika i građana ove Županije i biskupije.

- Isto tako očekujemo da se vjernici koji obavljaju političke dužnosti ponašaju kao vjernici, rekao je biskup Košić. Župan Ivo Žinić rekao je pak kako bi se političari, čak ako i nisu vjernici, trebali ponašati sukladno kršćanskim i općeljudskim vrijednostima.

Sisak 06.02.2019. U Sisackoj biskupiji odrzan je u srijedu molitveni dorucak organiziran u povodu obiljezavanja 9. obljetnice osnutka Sisacke biskupije. Gosca dorucka i glavna govornica bila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic. Na fotografiji:  Predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic, biskup Vlado Kosic i sudionici molitvenog dorucka

Snimio: Mate Piskor /
Mate Piskor / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:51