BIVŠA PREDSJEDNICA

Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje na on-line konferenciji ‘Budućnost Europe nakon Covida‘

Grabar Kitarović na konferenciji je u svojstvu nove članice Upravnog vijeća think tanka “Friends of Europe/Prijatelji Europe”
Kolinda Grabar Kitarović
 
 Srdjan Vrancic/Cropix

Kao nova članica Upravnog vijeća think tanka “Friends of Europe/Prijatelji Europe”, bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović danas prvi put sudjeluje u on-line konferenciji „Budućnost Europe nakon Covida“.

Cilj je ovoga think-tanka približiti politiku, političare i same procese kreiranja politike građanima, poduzetničkoj, poslovnoj i akademskoj zajednici i širem društvu. Cilj Prijatelja Europe jest omogućiti kritičko mišljenje i povezati sve one koji su odgovorni za kreiranje politike u Europi kako bi se osmislili što bolji prijedlozi za pozitivne društvene promjene kroz razna područja: od oblikovanja europskih politika, politika prema mladima i sudjelovanja mladih u stvaranju politika, klimatskih promjena, preko inovacija u poduzetništvu i šire u gospodarstvu do digitalne sposobnosti i inovacija, politika prema drugim dijelovima svijeta, posebno kriznim žarištima. Krajnji je cilj unaprijediti političko mišljenje, kreiranje politike i političku povezanost na dobrobit svih građana Europe.

Na današnjoj će se konferenciji raspravljati glavno pitanje koje nam se svima nameće: kakva je naša budućnost nakon Covida. Rasprava će se odvijati kroz tri razine: lokalne i društvene dimenzije, gospodarskog oporavka u kontekstu jedinstvenog tržišta kako će se Europa održati u svijetu.

Među članovima ovog upravnog vijeća su i glavni pregovarač za Brexit Michael Barnier, bivši glavni tajnik NATO Jap de Hop Schaffer te mnogi drugi sadašnji i bivši državni dužnosnici kako članica EU, tako i Europske Komisije.

Kolinda Grabar Kitarović od nedavno je i članica Međunarodne savjetodavne uprave Atlantskog vijeća SAD-a (International Advisory Board of the US Atlantic Council), te će tako dobiti priliku sudjelovati u važnim savjetodavnim međunarodnim platformama koje kreiraju politike s obje strane Atlantika i utječu na državne i međunarodne institucije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:22