POMAŽE NA BANIJI

Kolinda Grabar-Kitarović volontirala u sisačkom Caritasu, sortirala odjeću i obuću

Sisački biskup Vlado Košić i koordinatorica centra, sestra Smilja Čirko, bivšu predsjednicu RH upoznali su s načinom rada unutar centra
Kolinda Grabar-Kitarović sa sisačkim biskupom Vladom Košićem 
 Stjepan Vego/Sisačka biskupija

Skupini od stotinjak volontera, koliko ih se u subotu okupilo u prostoru sisačkog distribucijskog centra Caritasa Sisačke biskupije, pridružila se i bivša predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Kako je javljeno iz Sisačke biskupije, tamo ju je dočekao sisački biskup Vlado Košić te koordinatorica centra, sestra Smilja Čirko, koji su gošću upoznali s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći i trenutnim stanjem na terenu obuhvaćenom potresom.

Nakon toga su se Grabar-Kitarović i biskup Košić pridružili volonterima u sortiranju pristigle odjeće i obuće.

U dva mjeseca koliko postoji ovaj distribucijski centar, kroz njega je prošlo više tisuća volontera, a i ove subote domaćim volonterima pridružile su se skupine iz cijele Hrvatske.

Između ostalih, tamo su još volontirali članovi Bratstva Exitus, Udruge "Stepinčeva oaza mira" iz Zaprešića, Milosrdne sestre svetog Križa iz Đakova, župljani iz Donjeg Lapca i Zavalja sa svojim župnikom vlč. Dinom Rupčićem, župljani župe sv. Križa Žačretje i Frama iz Karlovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 12:32