NEVJEROJATNO

Kolinda i Mesić registrirani kao direktori tvrtke u Londonu koja se ‘proslavila‘ propalim koncertom!

Pokušali su organizirati spektakularni koncert u Areni, humanitarnog karaktera, trebalo je prikupiti milijardu eura pomoći za Ukrajinu

Kolinda Grabar Kitarović i Stipe Mesić

 /Cropix

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, bivši predsjednik Stjepan Mesić i nekadašnji savjetnik predsjednika Mesića i Ive Josipovića Saša Perković registrirani su od 19. veljače ove godine kao direktori u londonskoj tvrtki Digital Asset Decentralized Exchange ltd. Tu informaciju jučer je otkrio dnevnik 24sata, a novinar Denis Mahmutović otkrio je u razgovoru za N1 da se radi o tvrtki koja je u Hrvatskoj poznata po organiziranju propalog koncerta na kojem su trebale nastupiti svjetske pop zvijezde.

Pokušali smo jučer doći do bivše predsjednice Grabar Kitarović, ali nismo uspjeli od nje dobiti nikakvu infomaciju jer je bila na konferenciji. No, iz izvora bliskih bivšoj predsjednici doznajemo da je "surađivala s tom tvrtkom na nekim projektima te da su navodno razgovarali daljnjoj suradnji, ali da nije te da ne namjerava biti dio njihove upravljačke strukture".

- Dakle, nije nikakva direktorica - doznajemo iz izvora bliskog bivšoj predsjednici.

Međutim, u britanskom sudskom registru vidljivo je da je ona registirana kao jedna od direktorica te da se radi o tvrtki koja je registirana 10. svibnja 2022. godine, a vlasnik tvrtke je Kristijan Jurić sa adresom u Londonu. Tvrtka je također registrirana na londonskoj adresi.

image

Izvadak iz sudskog registra

/Jutarnji.hr
image

Izvadak iz sudskog registra br. 1

/Jutarnji.hr
image

Izvadak iz sudskog registra

/Jutarnji.hr

Novinar Mahmutović za N1 je kazao da se sastao s jednim direktorom.

- Direktor s kojim sam se sastao rekao mi je da se bave IT tehnologijama, blockchainom, fintechom, povezano s humanitarnim organizacijama i ekološkim aktivnostima.

Pokušali su organizirati spektakularni koncert u Areni, humanitarnog karaktera, trebalo je prikupiti milijardu eura pomoći za Ukrajinu. Firma je to htjela organizirati tri mjeseca nakon što je pokrenuta i nema još do kraja uplaćen temeljni kapital. Koncert je neslavno propao. Cijeli projekt su lansirali u Dubai, da će to predstaviti na Expo-u - ispričao je spomenuti novinar Mahmutović za N1.

Navodi da tvrtka Dadex ima urede po cijelom svijetu, a da se poslovnica u Zagrebu nalazi u Jurišićevoj, u prostorima firme koju vodi sin ministra obrazovanja, Radovana Fuchsa. Nadalje novinar navodi da su se Grabar Kitarović, Mesić i Perković u cijelu priču navodno uključili volonterski i konzultanski zbog humanitarnih projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:15