ODLUKA

KOLINDA ODUSTALA OD UREDA 'Ne želim državi raditi dodatne troškove. U konačnici, kada se situacija smiri, mogu sama unajmiti prostor'

 Screenshot / Facebook

Kolinda Grabar Kitarović privremeno je odustala od korištenja ureda na koji ima pravo kao bivša predsjednica i koji joj je Vlada, na njen zahtjev, 20. veljače dodijelila u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici u Zagrebu. Tamo je Kolindi Grabar Kitarović za obavljanje poslova i primanje gostiju bio osiguran ured od oko stotinjak kvadrata.

- Više je razloga koji su utjecali na takvu odluku bivše predsjednice - pandemija koronavirusa, potres u Zagrebu, te oštećena zgrada u kojoj je trebao biti njen ured - kazao je sugovornik iz HDZ-a, blizak Grabar Kitarović, dodajući kako joj to sada nije u fokusu, te da u ovim uvjetima može raditi i od kuće, a za dalje će vidjeti nakon što prođe kriza. Ističe kako Grabar Kitarović zbog krize i cijele situacije ne želi istupati u medijima niti komentirati dnevne događaje.

- Bivša predsjednica, kao i ostali, poštuje mjere Nacionalnog stožera, radi od kuće, te ovo vrijeme koristi da se pripremi za neke konferencije - kazao je naš sugovornik.

U međuvremenu se na televiziji N1 izjavom oglasila sama bivša predsjednica.

- Ne želim državi raditi dodatne troškove jer Vlada u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema, iako još nisam razgovarala s premijerom Plenkovićem namjeravam mu reći da odustajem od ureda. Sad radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogla održavati svoje kontakte i raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske. U konačnici, kada se situacija smiri, mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi, izjavila je za N1.

Bivši predsjednici, prema Zakonu o posebnim pravima predsjednika RH, ured mogu koristiti pet godina, a prema zakonu imaju pravo i na vozilo, vozača i dva državna službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:37