POSJET JERUZALEMU

KOLINDA PORUČILA DA NOVOG PREDSJEDNIKA NEĆE KRITIZIRATI PA PROGOVORILA O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST 'Imam toliko ponuda već...'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u četvrtak u Jeruzalemu hrvatskim novinarima da se neće miješati u politiku novoizabranog predsjednika, ali da će nastaviti promovirati hrvatske interese, iako konkretne planove još nije željela otkriti.

Kad gospodin Milanović preuzme dužnost, neću ga ni kritizirati niti hvaliti ili komentirati njegov rad, ali ću nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na rješavanju društvenih pitanja od zlostavljanja općenito, ne samo u obitelji, već u školama i drugdje, zaštite okoliša i čistog Jadrana, poručila je Grabar-Kitarović.

Govoreći o planovima za budućnost, Grabar-Kitarović je rekla da ostaje u Hrvatskoj, ali će prvo odmoriti pa razmišljati o ponudama.

"Imam toliko ponuda već... Nešto primamljivo? Jako puno toga", rekla je Grabar-Kitarović, prenosi Dnevnik.hr.

Hrvatska predsjednica u četvrtak je sudjelovala na Svjetskom forumu o holokaustu u Yad Vashemu u Jeruzalemu povodom 75. obljetnice oslobađanja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitza u kojem je pogubljeno više od milijun Židova.

Dan ranije je u Davosu govorila na panelu pod nazivom "Europa koja raste: gospodarska vitalnost srednje i istočne Europe" gdje je predstavila Inicijativu triju mora, a danas je poručila kako je to vrlo konkretna inicijativa od koje Hrvatska može profitirati "ako budemo pametni".

"Jučer i danas se osjećam iznimno dobro zato što ovako, među svojim kolegama, vidim koliko priznaju koliko sam toga napravila i poštuju u posljednjih pet godina. Posebno mi je bilo drago, jučer u Davosu, na panelu o Inicijativi triju mora koja ne samo da je zaživjela, nego doista je jedna vrlo konkretna inicijativa, od koje Hrvatska može puno profitirati samo ako budemo pametni. Drugo, evo danas me toliko državnika pozvalo 'daj se javi još, daj dođi malo do mene prije nego što odeš i nakon što odeš' da bih mogla popuniti cijeli program do kraja mandata, ali naravno bit će tu i tamo još pokoji posjet, opraštanje s kolegama, ali ostajem, tu sam", kazala je Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:05