ozbiljne optužbe

Kolinda se oglasila o tvrdnji da je zbog Rusa izgubila izbore: ‘Iznimno važna tema, ali sad nemam vremena‘

U podcastu One Decision iznijela je optužbu na račun Rusije da se umiješala u predsjedničke izbore na kojima je izgubila od Milanovića

Kolinda Grabar Kitarović i Vladimir Putin (Moskva 2018.)

 Yuri Kadobnov/Afp/Profimedia/Yuri Kadobnov/afp/profimedia

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je danas kratko izjave o hibridnom djelovanju Rusa koje je iznijela u podcastu One Decision, piše N1.

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović bila je prošlog tjedna gošća na podcastu One Decision bivšeg direktora britanske vanjsko-obavještajne službe MI6, Sir Richarda Dearlovea. U intervjuu od 47 minuta dala je neke prilično zanimljive, pa i neobične izjave na temu rata u Ukrajini i pomoći toj zemlj, ali i odnosa Rusije i Hrvatske, uključujući stavove njenog nasljednika Zorana Milanovića i odnos Vladimira Putina prema njoj.

Pritom je iznijela najozbiljniju optužbu na račun Rusije u hrvatskom kontekstu za koju doduše, nije predstavila nikakve dokaze – da se umiješala u predsjedničke izbore na kojima je izgubila od Milanovića: “Taj LNG terminal je bio najveća sporna točka s Rusijom i vjerojatno je bio razlog za hibridne akcije tijekom predizborne kampanje, što je pridonijelo rezultatu izbora 2020.”

Danas smo dobili kratku reakciju bivše predsjednice.

“Vidim da su se naši mediji uhvatili tog jednog dijela u podcastu kojeg sam spomenula gotovo usputno. Slažem se, iznimno važna tema o kojoj treba ozbiljno razgovarati jer kod nas još nije razvijena svijest o takvoj vrsti upliva. No, trenutno nisam u poziciji jer sam pretrpana pripremama za sljedeći tjedan u New Yorku, gdje imam nekoliko važnih konferencija kao supredsjedateljica GPMB”, odgovorila je na naš upit da komentira izjave u podcastu, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 13:46