NE SPOMINJE HDZ...

KOLINDA VIŠE NE TRČI PO PUSTIM POLJIMA Predsjednica ažurirala svoju biografiju, sada je naglasak na karijeri

 Predsjednica.hr

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ažurirala je biografiju na svojim službenim stranicama, te sada zvuči puno službenije i profesionalnije od one prvotne koji su mnogi prozivali školskom zadaćnicom.

U novoj verziji izbačeni su pjesnički motivi, a stavljen je naglasak na političku karijeru, no ne spominje se članstvo u HDZ-u.

Uz novu, sažetiju biografiju, na stranici predsjednica.hr pojavile su se i kratke biografije prijašnjih predsjednika: Franje Tuđmana, Stipe Mesića i Ive Josipovića.

Podsjetimo, u prijašnjoj biografiji Kolinde Grabar Kitarović bio je opis njezinog djetinjstva, ali i razni detalji poput onih kako je dobila ime.

- Tata je želio sina i zbog toga nije pripremio žensko ime. Mama mi je iz inata dala ime Kolinda, po pjesmi koju je pjevušio dok ju je vozio na putu do bolnice. Bila sam dijete prirode. Vješto se penjala po stablima, kopala zemunice, trčala po pustim poljima dok je vjetar šibao moje lice, uvijek zarumenjeno od sunca ili vjetra. Pomalo dječački mogla sam se popeti na svako stablo, ljuljajući se nad bistrinom Rječine, puštajući se bez straha u hladnu, duboku vodu, izranjajući i hvatajući zrak u plućima i plavetnilo neba u oku. Odrastala sam u toj slobodi prostora, pjevu ptica, šumu vjetra i beskraju neba. Užasavala sam se jedino poskoka i koprive. Često sam upadala u grmlje kopriva, vidajući plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na sreću uvijek su završavali dobro. Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija - pisalo je u biografiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 05:26