HAK UPOZORAVA

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog vjetra moguće poteškoće u pomorskom prometu

Na zagrebačkoj obilaznici u zoni čvora Zagreb zapad iz smjera Bregane i Maclja u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom

Ilustracija

 Ivana Grgic/Cropix

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da su kolnici mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Pozivaju, zato, vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na čvoru Posedarje zatvoren je izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar).

Na zagrebačkoj obilaznici u zoni čvora Zagreb zapad iz smjera Bregane i Maclja u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom prema Jankomirskom mostu, a iz smjera čvora Lučko u smjeru grada osiguran je vozni trak kao spoj na Jankomirski most.

U Dalmaciji se lokalno očekuju izraženiji pljuskovi. Zbog veće količine vode na kolniku na pojedinim dionicama cesta vozit će se usporeno i otežano. Pozivamo vozače da u vožnji po mokrim kolnicima smanje brzinu i povećaju sigurnosni razmak između vozila, piše HAK.

Zbog olujnog vjetra moguće su poteškoće u pomorskom prometu

Zbog promjenjive vremenske situacije savjetujemo vozačima da se prije polaska na put detaljno informiraju o uvjetima na cestama na mrežnim stranicama ili mobilnoj aplikaciji Hrvatskog autokluba.

Povremena usporavanja bit će na prometnicama s većom gustoćom prometa te u zonama radova i privremene regulacije prometa, gdje će se povremeno voziti u kolonama, uz kraće zastoje. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Tijekom dana povremeno će biti pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijalazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Zbog veće gustoće prometa teretnih vozila bit će višesatna čekanja na graničnim prijelazima Bajakovo, Tovarnik, Batina i Erdut.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice u prometu teretnih vozila na Bregani i Maclju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:24