NADA TURINA ĐURIĆ

'KOLOVOĐE NOVOPEČENOG HNS-a DOBILI S PO NOSU, OBRISALI SU NJIMA SABORSKI POD' Izbačena HNS-ovka ne može skriti gorčinu nakon posljednjih zbivanja

Nada Turina Djurić
 Srdjan Vrančić / HANZA MEDIA

Saborska zastupnica Nada Turina Đurić objavila je na Facebooku u petak navečer status u kojem se osvrnula na svoje izbacivanje iz HNS-a. Iz stranke je isključena jer je, suprotno odluci Središnjeg odbora, glasala protiv novih ministara u Vladi Andreja Plenkovića, među kojima su i ljudi iz HNS-ove kvote.

- Dragi prijatelji, posebno oni koji ste na bilo koji način bili vezani uz HNS! Danas je bio jedan za mene posebno bolan i tužan dan, a povezan je naravno sa odlukom sada već moje bivše stranke HNS, da uđe u koaliciju sa HDZ-om, započela je svoj status.

- Nije me toliko bolilo što su kolovođe novopečenog HNS-a dobile po nosu i što su njima danas brisali pod u sabornici kao s jednom prljavom krpom koja će biti već sutra bačena u smeće. Bolilo me to, što ste svi vi koji ste godinama bili uz HNS ili ste simpatizeri (jer to je u stvari HNS), danas morali gledati i slušati tu sramotu i bili ste vjerojatno ljuti jer ste nam vjerovali, jer ste davali, jer ste glasali za nas ili nas podržavali. Poznajem Vas osobno puno takvih i želim Vam se još jednom zahvaliti i reći Vam da mi je užasno žao da se to dogodilo, da se HNS izgubio, da ste prevareni!, napisala je Turina Đurić.

- Neki od nas smo pokušali to spriječiti, nismo uspjeli, ali eto, pokazali smo da ima savjesti, odgovornosti i obraza i nismo podržali tu prijevaru koja se zove Vlada HDZ-HNS! Od danas u 20 h, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić, Anka Mrak-Taritaš i Nada Turina-Đurić više nisu članovi/ce HNS-a, ni saborski zastupnici/ce HNS-a! Od sljedećeg ponedjeljka smo nezavisni zastupnici koji će imati svoj Klub u Saboru i nećemo odustati od svojih principa! Još jednom zahvaljujem svim ljudima koji su nam tijekom ovog tjedna slali nebrojene poruke podrške! HVALA, jer bez Vas bi bilo puno teže i bolnije!, zaključila je Nada Turina Đurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:16