POTRES U SDP-u

KOMADINA MILANOVIĆU 'Lesar je već povukao potez kojim je preuzeo odgovornost'

Komadina je ocijenio da su svaki izbori odraz nacionalne političke scene preslika odnosa među strankama i u svakoj od stranaka
Zagreb, 170312.Iblerov trg 9.16. sjednica Glavnog odbora SDP-a, na kojoj se, izmedju ostalog bira i novi predsjednik stranke.Na slici: Zoran Milanovic i Zlatko Komadina.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

RIJEKA - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je danas da u SDP-ovoj koaliciji ne mogu biti zadovoljni rezultatima izbora za Europski parlament, a svaki su izbori poruka, ali i pouka.

"Naravno da ne možemo biti zadovoljni rezultatima, ali recimo da su očekivajući", rekao je Komadina. "Odgovornost je svačija, i moja, i predsjednika Milanovića i predsjednika Karamarka, i bilo kojeg lidera stranke", kazao je Komadina podsjetivši da je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar već povukao potez u tom smislu.

Kao što je poznato, nedugo nakon objave da Laburisti nisu prešli prag, Lesar je podnio ostavku na mjesto šefa te stranke.

Komadina je ocijenio da su svaki izbori odraz nacionalne političke scene, preslika odnosa među strankama i u svakoj od stranaka, kao i odraz zadovoljstva birača radom Vlade.

Komadina je na konferenciji za novinare komentirao i navodnu mogućnost prestanka proizvodnje u Rafinerije nafte Rijeka u Urinju, naglasivši kako MOL-ova rafinerija u Budimpešti radi, a Inina rafinerija u Urinju ne radi, iako može raditi.

"Ina je prevažna nacionalna kompanija da bi se moglo dopuštati takvo ponašanje onoga koji je čudnim ugovorima stekao većinsko pravo upravljanja", rekao je Komadina.

Hrvatska tu nema što čekati nego treba dati rok Ini, primjerice od šest mjeseci do godine dana, za jamstvo da će realizirati investiciju, odnosno raspisati natječaj i potpisati ugovor o završetku zadnje faze modernizacije, što jedino jamči nastavak proizvodnje u rafineriji, istaknuo je Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2022 14:58